måndag 13 april 2009

Påsknonstop på Brunnsparken

För att ta vid där jag slutade föregående inlägg så blev jag och Elin avlämnade på stan vid tretiden och hade några timmar att slå ihjäl innan dansen. Vi började med köpa fika och satte oss med det i en solig park för att klura ut hur vi skulle ta oss till Brunnsparken med buss. Efter en del förvirrat bläddrande kom vi fram till att det gick en buss väldigt lämplig tid så vi skulle vara där när de öppnade för att hinna byta om och fixa oss.

Sen strosade vi på ett tag för att hitta en lämplig restaurang. Våra fötter tyckte inte att promenad var en lämplig aktivitet så vi droppade ganska snart in på ett steakhouse på Stortorget. Köttbit och vin stod på önskelistan och det fanns att få. Jättegod mat var det och gott rött vin till. Bäst som vi åt knallade två andra Stockholmsdansare in på restaurangen med samma plan som oss. Vi fick sällskap till efterrätten, cafe baileys med mjukglass i *slurrrp*, och jag tiggde snabbt till oss skjuts till dansen förstås. Praktiskt!

Nu följer min mycket omständiga väg in till danslokalen: Vi kom in innan de öppnade konstigt nog och gjorde oss i ordning på alla tänkbara sätt inne på damernas. Sen skulle jag gå in och ta ett bord. Då blev jag stoppad av en dam som sa att jag inte fick ha med mig ryggsäcken. Ok. Då var jag tvungen att betala först för att lägga plånboken i ryggsäcken innan jag hängde in den. Jag fick dock inte betala inifrån utan måste gå ut och sen in för at gå igenom "snurran" så räkneverket blev rätt (är det bara jag som är på år 2009?). Jaha, bara att gå ut och sen in och betala. Sen skulle jag hänga in väskan, men eftersom jag bara hade väska så blev jag hänvisad till väskinlämningen eftersom det skulle gå fortare att få ut väskan sen. Ok, jag gjorde så. Sen skulle vi gå in igen för att ta ett bord. Då stoppade damen oss igen och sa att vi inte fick ha med oss jackorna. Vi tittade frågande på våra tröjor vi hade över armen. Eftersom jag vet att jag är frusen av mig så vill jag gärna ha min tröja med men se det gick inte. Jag fick hämta ut den ur garderoben ifall jag "mot förmodan" skulle frysa. Jag diskuterade ett tag med enda resultat att jag blev helt galen. Sen gick vi och lämnade in våra tröjor, jag högljutt grinig med löften om att aldrig mer besöka Brunnsparken och Elin som försökte lugna mig. Gick väl sådär. Sen blev vi faktiskt insläppta till dansgolvet. Vid det laget kunde jag bara morra och inte prata och alla bås var upptagna men som tur var så hade våra vänner lyckats ta ett bord där vi kunde slå oss ner och jag lyckades lugna ner mig och konversera artigt efter en stund när jag väl fått ösa ur mig min frustration över idiotiska regler. Och jodå jag hann bli frusen innan dansen började men jag visste att om jag skulle hämtat tröjan och blivit stoppad igen hade jag sagt något väldigt dumt och kvällen skulle vara förstörd så jag valde att frysa.

Sen började dansen.

Som tur är så blev danskvällen helt fantastisk. Jag brukar ju säga att det bara krävs en toppfavorit för att göra en danskväll och den här kvällen fanns TVÅ på plats! :P Lyckliga jag!!! Det blev flera danser under kvällen med båda två och jag kände mig verkligen lyckligt lottad som får dansa med killar som inte bara bjuder på underbar dans utan dessutom får mig att känna mig så omtyckt och sedd. :)

Jag hade intentionen att dansa med många nya den här kvällen och det hann jag faktiskt också med. Jag blev uppbjuden av flera bra killar och hittade några själv. Ett par som jag trivdes väldigt bra med, undrar bara hur sjutton jag ska känna igen dem nästa gång?.

Jag och en annan tjej stod första danserna och spanade ut över golvet och bytte foxtips. Alltid givande. Vi gillar nog inte riktigt samma slags fox visade det sig när jag bjöd upp hennes nr01 som jag inte klaffade med alls men vi hade ganska många gemensamma favoriter ändå.

Jag fick också ett par komplimanger angående det jag skriver och det gör mig ju alltid så glad. Att nån bryr sig om det liksom. Och så fick jag veta att jag verkar vara en så stark person som står för mina åsikter och skriver så bra och att man då inte förväntar sig att jag ska se så spröd ut. ;)

Trots att mina fötter var trötta redan när dansen började höll jag igång ovanligt hårt. Elin och jag fikade en stund men annars satt jag inte många låtar. Det var väldigt varmt framförallt närmast scenen och jag trodde det skulle börja ryka ur öronen av överhettning några gånger men vatten hjälper alltid. Till och med jag var rejält klibbig efter att jag gjort av med mina sista krafter på extranummerna.

Nåt om banden: Blender var bättre än nånsin tycker jag. Maria rockar fett!! Vilken sångerska hon har blivit, hon kan sjunga vackert men också röja på de snabba låtarna. Häftigt! Date var fruktansvärt bleka bredvid Blender. De har en hopplöst odansant repertoar, framförallt de snabba låtarna. Skränigt och trist. Gessle borde förbjudas som dansmusik. (Utom Hey mr DJ med Blender förstås.)

Elin hade fixat skjuts hem åt oss hem till henne så tanken var att jag skulle sova där. Men jag fick syn på en Vallentunabo som tursamt nog hade en plats till mig i bilen. Jag fick ett baksäte att vila i och fick skjuts hem till dörren. Daniel visste ju inte att jag skulle komma hem men jag lyckades låta bli att skrämma slag på honom när jag kom hem strax före fyra.

Det var det. Jag är jätteglad att jag bestämde mig för att stanna kvar på den här dansen och att jag orkade med den så bra trots trötta ben. Jag tycker att Brunnsparken är ett av de bästa ställena rent lokalmässigt, jag gillar ju såna här runda äkta folkparksgolv. Jag skulle gärna dansa där lite oftare om jag hade möjlighet (trots tröjincidenten). Men om det inte blir förr kanske det blir om ett år igen, eller två om det ska vara rättvist. :)

Inga kommentarer: