lördag 25 april 2009

Stolt konsult

Hela den här veckan har jag jobbat på bemanningsföretaget. Själva jobbet där har ju inte varit så intressant men den här veckan har gett ett mervärde jag inte räknat med eller tänkt på. Mitt bemanningsföretag är mellanstort och de är ca 20 personer på kontoret. Rekryterare och konsultansvariga, sälj, marknad och ekonomi.

Jag har varit anställd i flera år men suttit på min entreprenad i lugn och ro och det enda som egentligen visat att jag varit anställd någon annanstans är att lönen kommit från ett annat håll. Jag och min konsultchef har stämt av ett par gånger om året och jag har träffat övrig personal ett par gånger när jag har varit på kontoret på informationsträffar och på något julbord.

Jag har nog själv sett det här att vara bemanningsanställd som något lite fult, "Jaha, fick du inget riktigt jobb??" och hamnade där själv lite av misstag. Men för mig har anställningsformen faktiskt mest haft fördelar när jag summerar. Jag kanske dels haft tur med min "kund" men också representerat företaget på ett till synes prickfritt sett så när min entreprenad blev uppsagd så tvekade de inte att återanställa mig som konsult på ambulerandebasis och det måste jag vara mycket tacksam för i det här läget.

Största nackdelen med anställningsformen är att jag har väldigt liten chans att förhandla min egen lön eftersom den snarare förhandlas mellan företaget och kunden. Men jag vet att så länge jag gör ett bra jobb kommer jag att ha företaget i ryggen under resten av mitt arbetsliv om jag så vill och det är en stor trygghet.

Den här veckan har jag fått och verkligen tagit chansen att lära känna alla på företaget där jag faktiskt är anställd. Jag har fått inblick i hur de jobbar och deras inställning till det de gör. Faktum är att alla är så trevliga människor och det är en fantastisk öppenhet och positivism på kontoret. De delar varandras glädje över framgångar och hjälps åt att lösa problem som uppkommer på vägen. De har verkligen fått mig att känna mig välkommen som en i gänget och genom att svara på alla mina frågor fått mig intresserad av bemanningsbranschen som sådan. Det verkar vara både roligt och händelserikt att arbeta på "andra sidan".

Jag kommer att gå ut om en vecka på mitt "riktiga" uppdrag lite stoltare över att vara konsult och det kommer att vara både roligare och lättare för mig att representera företaget i framtiden.

Inga kommentarer: