torsdag 2 september 2010

Hemma med mysMåns

Ännu några dagar har passerat i förkylningsdimman. Förhoppningen var att vakna kärnfrisk idag så jag med säkerhet kan sjunga konsert i morgon. Så blev det inte riktigt förstås. Men jag ska i alla fall repa idag och så får jag se hur det känns. Om rösten stannar hos mig.

Jag är hemma med myskillen Måns på dagarna som ni vet och han blir mysigare för varje dag som går. Nu får man en otrolig kontakt och han är så söt så man bara vill krama och krama. Han har varit med på ÖF några gånger nu och verkar tycka att det är spännande och roligt. Han ligger nöjt och tittar på de andra barnen, sitter med tyst under sångstunden i mitt knä och de stora ögonen registrerar allt.

Måns har nu börjat äta riktigt bra. Han tycker om gröten och får nu en hel portion till middag. Han har nu provat potatis, palsternacka, morot, ärtor, majs, blomkål och broccoli. Allt verkar till belåtenhet. I tisdags var jag huslig och gjorde första köttpurén och det har han också accepterat helt och fullt. (Tror jag det för den är verkligen jättegod!) Sen ammar jag som tillägg fortfarande. Svårt att veta om och när han är mätt.

(Den som tycker det verkar präktigt att göra barnmaten själv borde tänka om. Tänk vad mycket glasburksläpande och pengar man sparar. Och sen är det ju plättlätt och faktiskt lite kul att göra maten själv. När man väl har gjort några satser är det ju bara att välja kuber från frysen varje dag. Smidigt. Och sen är ju puréerna så himla GODA! Mums!)
Måns sover dock inte hela nätterna än och det är ju synd. Han vill äta minst en gång runt ett-två och sen vaknar han tidigt på morgonen och är så glad och nöjd. Vi är inte lika nöjda men det går inte att göra så mycket åt. Han är ju i alla fall glad.

Måns blir mer och mer en kille att räkna med i familjen. Han börjar ta allt större plats med sin lilla personlighet och det är verkligen härligt. En annan sak som är härligt är att han nu somnar tidigt på kvällen, runt halv åtta. Efter halv åtta är det alltså bara Daniel och jag vakna och vi undrar vad som hände?

Måns har nu storlek 68 i kläderna. Idag har han på sig bodyn som Tove har på första kortet i det här inlägget! ;-)

2 kommentarer:

Jeanette sa...

jag hittade hit :-)
Hälsningar Jeanette ( Angelinas mamma)

Frida sa...

Välkommen och trevlig läsning (hoppas jag)! ;-)