onsdag 4 februari 2009

En dag med Tove (snart 11 mån)

Tove är snart elva månader, bara en vecka kvar. Tänkte jag skulle skriva ner hur rutinerna ser ut just nu, man glömmer så otroligt snabbt hur det var nyss.

Tove sover hela natten i sin säng och vaknar runt halv nio. Då vaknar jag av att hon ligger och pratar eller spelar sin speldosa. Jag går in och hämtar henne och så kryper vi ner i min säng. Dags för dagens enda amning och Tove vet precis vad som gäller. Jag lägger ner henne först och hon har nästan sugit tag i mig innan jag hunnit lagt mig ner ordentligt. Jag skulle inte tro att det finns så mycket mjölk men nånting verkar hon ju få i sig i alla fall.
En liten god karamell

Sen kryper antingen Tove ur sängen själv eller så ställer jag ner henne på golvet. Hon springer runt och leker i sin pyjamas medan jag klär på mig. Hon är särskilt förtjust i att bära våra väckarklockor, pilla ur batterierna och så. Både batteriluckorna är just nu spårlöst försvunna.

Sen byter jag på Tove och klär på henne. Just nu har hon ingen ro att ligga still på skötbordet utan far runt som en liten tok så oftast får jag ställa henne på golvet och försöka byta och klä henne där.

Ibland får Tove sällskap av en extra mjuk huvudkudde

Sen går vi ner och jag gör välling som vi sitter och myser med i soffan. 2-3 dl äter hon nu. Sen äter jag frukost medan Tove förhoppningsvis leker för sig själv. Hon brukar bli trött igen runt halvelva och sover i 1-1,5 timme. Sen är det lunch. Tove äter riktig mat till lunch och oftast med god aptit. Ibland plockar hon dock ut varje tugga ur munnen och slänger ner maten på golvet vartefter. Då önskar man att man haft hund...

Sen är det lekstund igen. Tove springer hit och dit och klättrar på saker och pysslar med allt möjligt. Vi Tove-säkrar hemmet vartefter hon når upp och kommer på hur man öppnar skåp och lådor. Vid tre är det fruktmellanmål och runt fyra blir hon trött igen och sover en eftermiddagslur. Varje gång det är sovdags lägger jag ner henne i sängen, stryker henne på kinden och går direkt därifrån. Ibland är hon lite ledsen, men det brukar bara vara nån minut sedan har hon somnat.

Nya bilstolen testas på alla vis

Klockan sex är det grötdags, då har oftast pappa Daniel kommit hem och han brukar ta hand om och leka med Tove på kvällen. Tove får välling igen vid åtta och sen är det sista lektimmen och då brukar det vara full fart utan gnäll. Det är lätt att tro att det inte kommer gå att lägga henne för att hon är så pigg. Men vid nio är det dags att byta, borsta tänder och lägga och då brukar hon somna med tummen i munnen utan ett ljud.

Sen sover hon i nästan tolv timmar i sträck. Ibland vaknar hon till efter bara en timme och man får natta om henne och ibland vaknar hon på natten. Men oftast somnar hon om av sig själv på några minuter.

Så har vi det. Tove är oftast glad, behöver underhållas lite ibland nu men hon är fortfarande väldigt duktig på att leka själv. En lyxbebis har jag hört. :)

Så här glada blir Umeborna när Tove kommer på besök!

Inga kommentarer: