lördag 25 september 2010

Casanovas på Yesterday

Och så bar det äntligen av på dans igen efter sex veckors danstorka. Det var verkligen på tiden. Även fast jag är så van så känner jag av upphållet på olika sätt. Både socialt- och konditionsmässigt.

Jag hade tänkt att jag inte skulle vara där för tidigt. Hade ingen lust att komma till ett ekande tomt Yesterday igen. Jag tänkte att "en sån här kväll är det ju ingen kö så jag åker dit till fem i". Sagt och gjort. När jag kom fram var det kö ända upp för backen. Skiiiit! Där stod man och hörde den första låten dra igång därinne. Typiskt. Och bakom mig fylldes det bara på. Men in kom jag till slut och jag hade en gratiskväll då jag fyllt mitt klippkort alldeles lagom i våras. Dansa gratis är ju alltid trevligt!

Men det är ganska värdelöst att komma sådär några låtar in. Det är svårt att komma upp på golvet och jag blev sittande lite i början. Men sen kom en smidig katt och fick fart på mina fötter och efter det dansade jag resten av kvällen sånär på ett par låtar.

Ganska mycket känt folk var där förstås men det var ojämt mellan bra tjejer och bra killar. Jag insåg ganska snabbt att det inte var nån idé att jaga. Jag var inte på tårna och skulle bara springa vilse. Strategin blev då denna: Eftersom jag inte skulle lyckas bjuda upp nån jag ville dansa med och för att inte bli uppbjuden av nån jag inte ville dansa med så siktade jag in mig på nya. Redan innan paus hann jag faktiskt avverka hela tre nya. Bra facit för att vara på Y.

Under kvällen fick jag en hel del uppmärksamhet för mitt lila linne. Flera var fram och gav komplimanger och någon undrade hur det jag hade under fungerade egentligen. Det var ganska lustigt eftersom det varken är nytt eller direkt oanvänt och ingen har nånsin kommenterat det förut.

I pausen hann jag med dubbla fikasällskap. Kanske var den extra lång? Och efter pausen hittade jag en ung kille som jag har riktigt kul i buggen med. Han ger mycket utrymme för mina fötter att leka och samspelet fungerar väldigt bra. Kul!

Casanovas var Cassa i halsen denna kväll och spela därför en något mixad repertoar med låtar som krävde så lite som möjligt, därför gjorde de väl en halvdan spelning. Därtill tog de en extra 5-minuterspaus före halv ett för att klara av sista halvtimmen. Oh! Tänkte jag, det var ju det bästa som kunde hända. Nu går säkert folk hem. Och det gjorde de, och lämnade lite mer dansgolv åt oss som var smarta och stannade kvar. Sista halvtimmen fast det alltså betydligt bättre plats att dansa på och jag hade riktigt kul när jag dansade ända in i mål.

Jag hade befarat att jag skulle bli trött under kvällen med tanke på att jag kvällen innan däckade i soffan redan klockan åtta. Men jag var inte alls trött utan fick massor av energi av att vara tillbaka där jag trivs allra bäst! :-)

1 kommentar:

Puman sa...

Hade också en fantastisk kväll, och lyckades bli uppbjuden mer än jag bjöd upp. Tack söta du för en mycket mysig dans!
KRAMEN