söndag 12 september 2010

Bejublad konsert i Väddö kyrka

Konserten igår gick kanonbra. Repet kändes sådär, det var lite rörigt och det var svårt att vänja sig vid den enorma akustiken och få till ljudet så alla hörde och hördes. Men att sista repet är förvirrat är enligt vår maestro positivt då alla skärper sig till tusen på konserten. Och så skedde. Tonerna satt där de skulle, vi kom ihåg vart vi skulle stå och gå och vart pärmarna skulle ta vägen.

Ett av körens paradnummer på konserten, Suite de Lorca, som är ett väldigt mäktigt och spännande verk, blåste iväg publiken i sista delen och applåderna ville nästan aldrig ta slut. Helt underbart att få ett sådant gensvar! Vi har kanske heller aldrig gjort det bättre och det var härligt att framföra det i kyrkan där efterklangen lade till det lilla extra.

Jag var ju aldrig med på konserten i våras, som ni kanske minns, utan stannade hemma med min stora mage. Jag hade ju alltså aldrig hört och upplevt programmet som en helhet innan igår och jag tyckte det var väl avvägt trots eller tack vare blandningen. Det var en ren njutning att mellan körens insatser bara få sitta och lyssna på Mallets egna nummer och solistnumren.

När vårt sista nummer, As you are, klingat ut ville publiken inte gå hem och vi fick framföra vårt extranummer, Bred dina vida vingar, som en mjuk och känslofylld avslutning på konserten. Efteråt träffade jag en del bekanta som hade fullt sjå att torka tårarna efter att liksom ha uppfyllts av musiken. Då har man lyckats! Jag själv var nästan i samma tillstånd, det är märkligt vad musik kan nå rätt in i själen.

Det var roligt att vara tillbaka i kyrkan där jag firat alla mina skolavslutningar och gått en del luciatåg. Det var roligt att hälsa på några bekanta ansikten från förr (som såklart inte kände igen mig först eftersom jag såg lite annorlunda ut då) och jag kan nu stolt säga att jag hamnat helt rätt i den här kören. Jag trivs och vi är förbaskat bra! :-)

PS: Vår nästa helt egna konsert, "Sakral ljuskonsert", är 19 februari i Norrtälje kyrka. Mer och kontinuerlig information finns på RoVos facebooksida och på hemsidan.

Inga kommentarer: