torsdag 23 september 2010

Man måste röra på sig om man ska gå ner i byxorna!

I måndags fm var vi på ÖF enligt schemat och på eftermiddagen gick vi dryga timmens promenad i det sköna vädret. Det var jättemysigt för Tove var så duktig. Jag har drillat henne senaste veckorna att hon måste gå på vänstersidan innanför vagnen på gångvägarna eftersom det kan komma cyklar och mopeder (modeped enl. T) och om det är bilväg, även om vi går på trottoaren, så är det hålla handen som gäller om hon ska gå själv.

Hon sprang glatt före men höll sig på sidan på gångvägarna genom skogen och plockade kottar och kvistar och gjorde nya upptäckter. Hon verkade ha så roligt och så fort vi närmade oss bilvägen så kom hon självmant med sin lilla hand eftersom "det kan komma bilar!". Hon gick nästan halva promenaden själv och vilade sen upp sig i vagnen.

I måndags kväll var jag på showdans igen. Det har bara blivit roligare för varje gång, förmodligen för att man blir duktigare. I måndags var det dags för ny koreografi igen och det kändes verkligen att rörelserna var lättare att fånga upp i kroppen nu och jag kunde göra det med styrka. Nu börjar det alltså bli riktigt bra träning också och det kändes i kroppen när jag traskade hem. Härligt!

(Det blir ju inte så muskelkrävande när man för varje rörelse tänker "eh...just ja...höften åt höger, den där foten ska vara rakt ner med vikt, den där andra foten...vart ska den???...ah böjt ben med tå i och de där flaxande sakerna - armarna - ska visst flaxa med kontroll i ett visst mönster...och sen ska vi visst titta åt vänster.... AH, där satt den! Sablar det är redan dags för nästa...eh...vänster, höger, snurr, peka i taket....nähä med vänstern....etc...")

Tisdagen var en hemmadag då det var ruskväder. Eftermiddagen tillbringades hos grannarna där jag och grannfrun (fniss) E försökte få styr på två vilda 2,5åringar och två gnälliga 0,5åringar. Pust och stön. Men vi han få ett och annat ämne avhandlat däremellan samt äta en äppelpaj. Även fast det självklart är jättetrevligt välkomnade jag lugnet hemma när det var så dags.

I går var det ju strålande vackert väder. Jag och Måns var på ÖF på förmiddagen och myste. Jag packade lite frukt till dagishämtningen och såg fram emot ännu en lång promenad. Jag hade skickat iväg ett mess ett par timmar innan för att höra om E skulle med men hade inte fått svar. När vi hunnit en bit ringde hon och hade precis sett mitt meddelande.

Hon var också ute och vi var turligt på väg mot samma punkt så vi sammanstrålade och traskade resten av biten gemensamt. Barnen fick leka nere vid sjön medan vi solade lite innan vi fortsatte hemåt. Återigen var Tove jätteduktig att både gå och följa "promenadreglerna". Även om det har varit lite bråkigt att få till dem så känns det nu som att Tove är glad och stolt över att "göra rätt". Ännu ett bevis på att barnen verkligen vill ha ramar och rättesnören, hur mycket de än kämpar emot innan man når dit.

Idag är det torsdag med den lilla ändringen att körövningen är inställd. Toktråkigt tycker jag. Det är ju nåt jag ser fram emot varje vecka. Nu blir det förmodligen ännu en tv-kväll istället. Vi har häckat där en del denna veckan faktiskt. Även idag är det fint väder så jag ska nog promenera ännu en eftermiddag. Det känns bättre att häcka sen då.

En annan anledning till promenerandet är att jag har en mission att komma i mina vanliga jeans nu. Det börjar bli bråttom för det enda paret som passar nu börjar gå sönder. De har spruckit vid båda knäna och snart kommer det bli kallt. Plus att jag gillar att bära hela kläder. Ett ålderstecken kanske. De "riktiga" jeansen går på sen en tid, det är egentligen inte problemet. Problemet är att en liten del av kroppen då inte får plats och istället trycks upp ovanför byxkanten med en "ahhphuuu!" Det tycker jag inte är snyggt! Alltså; mindre mat och mer motion!

Och mer motion ska det snart bli! Äntligen har jag lite dans i sikte!! Sex veckors upphåll är väldigt onödigt, det känns ju som att man inte längre vet hur man gör. Men det brukar ordna sig efter några foxsvep och några buggskutt. Tre och en halv timmes hårdkörning hoppas jag på! Får jag lov?

Inga kommentarer: