lördag 18 september 2010

Gräsänka med sällskap...

Igår åkte Daniel tidigttidigt. Han är på kickoff med jobbet sedan dess och kommer hem i eftermiddag någongång. Tove kom också in till mig tidigt. Onödigt tidigt. Men vi segade på i sängen tills jag tyckte att det var ok att kliva upp. Det är ganska mysigt att ligga och dra sig med båda barnen liggande kors och tvärs i sängen.

På förmiddagen var det ÖF. Det var lagom full fart där och Tove hade roligt. Numer har jag med lunch till Måns dit så det ska bli någon ordning på hans tider. Det tog ett tag att pyssla iordning allt och han satt i stolen redo med hakklapp och väntade. När jag sitter klar och ska mata och lite disträ pratar med en annan förälder ser jag plötsligt hur han sitter och lutar sig så nära maten det bara går och andas jätteivrigt. Som en liten hund. Han var så himla söt och det var tydligt att han ville åt innehållet i skålen. Allt gick åt med god aptit.

När vi kommit hem och jag fått båda barnen i säng kom morfar och knackade på. Han har sen hållit oss sällskap under Daniels bortavaro. Jag lagade höstgryta som vi efter promenaden åt i uterummet med regnet piskande på taket och när barnen åter var i säng bänkade vi oss framför Tvn och såg valdebatten. Det var lite en jäspning tycket jag men vi skrattade också gott några gånger. För att orka med denna långa debatt blev det plommonpaj med grädde till kaffet. Någonstans måste man ju få ny energi ifrån.

Måns slog rekord i natt och sov i ett sträck fram till halv sex! Då fick han mat men han ville tyvärr inte sova mer sen. Tove kom också efter en stund och när klockan började närma sig halv sju sa jag att hon kunde gå ner till morfar. Sen hörde jag hur de pysslade nere medan jag och Måns mornade oss lite till och sen gjorde oss i ordning. Ännu en promenad har avverkats under förmiddagen idag och nu efter lunch har alla till slut trynat in. Endast mamman är vaken.

Ikväll finns det chans till dans. Jag trodde tidigare i veckan att jag faktiskt skulle åka men just nu känns det som väldigt avlägset. En kväll i soffan med Daniel lockar mer.

2 kommentarer:

Puman sa...

Äsch, kom bort till Nackswinget hela högen vetja, och dansa till Expanders! KRAM

Frida sa...

Tack för att du påminde mig om det ja! Jag hade gärna sett tävlingen och dansat lite om möjlighet hade funnits. Nu ved jag dock att Mälis kommer vara utarmat på nsw-dansare - också!

Nästa vecka...