söndag 12 september 2010

Lekgympa

Idag var första gången på lekgympan för 2-3 åringar som jag anmält Tove till. Jag tänkte att det kunde vara en rolig aktivitet för henne utöver dagis. Dels för det sociala, att träffa andra barn och att följa andra vuxna ledare, och dels för rörelsen i sig.

När vi kom dit var det en dagiskompis och ett annat barn där som vi kände igen från ÖF och det kändes nog bra för Tove. I övrigt var det en jättestor grupp och massor av föräldrar. Gruppen ska delas i två till nästa gång då de utbildat nya barnledare så det kommer bli kanon tror jag. Vi föräldrar som kände igen varandra såg till att våra barn hamnade i samma grupp.

Tove verkade väldigt trygg i situationen. Hon satte sig på en dyna i ringen direkt och vi drog oss tillbaka. Hon satt där och väntade duktigt på att det skulle börja och sen följde hon ledarens instruktioner så gott hon kunde och uppfattade. Som mamma blev jag stolt över att hon hanterade den helt nya situationen så bra.
Tove sitter närmast kameran i vitt och svart


Alla föräldrar fick gärna gå ut så det inte skulle bli så trångt och vi var väl typ - fyra - som gjorde det. Resten stannade kvar och "hjälpte" sina barn genom gympan. Det verkade otroligt rörigt och jag tror barnen blev förvirrade av alla vuxna. Men Tove verkade ha roligt och lekgympan i sig verkade vara på en alldeles lagom nivå för henne. När det blir en mindre grupp och inga föräldrar tror jag det kommer bli toppen och någonting Tove kommer längta till varje vecka. :-)

Inga kommentarer: