onsdag 8 september 2010

Rutiner, rutiner

Jag är fortfarande liiiite förkyld men nu har jag ändå återtagit kommandot över mitt liv. Jag har kommit igång igen med morgonpromenad och dansträning. Härligt! Man blir ju knasig att bara hålla sig lugn. Och så äter man hela tiden. Sånt som man inte ska.

Det är skönt att ha kommit in i rutinerna igen. Nu ska jag också försöka få till lite rutiner för Måns. Lite sovrutiner mer på allvar. Han brukar nu somna före halv åtta på kvällen, och det känns ju fantastiskt, men sover lite hipp som happ på dagarna. Så fort han åker i vagnen somnar han ju, och det är inte så mycket att göra åt, men jag tänkte att han i alla fall ska få ett ordentligt sovpass mitt på dagen.

Igår och idag har jag gett honom hans lunch före elva och sedan har han fått sova ganska direkt efter maten, precis som vi gör med Tove. Han har visat lite ögongnugg då så det har fungerat bra. Även att somna själv. Det känns bättre för mig att träna honom på att somna själv när inte Tove är hemma och kan bli störd.

Jag tänkte att det kan ju vara smart att sätta sova-efter-lunch-rutinen nu under hösten så Daniel åtminstone får en liten lugn stund mitt på dagen sen när han ska vara hemma med en ettåring och en treåring. Bra att grunda lite liksom. Pappan kommer nog ha det han gör ändå.

Inga kommentarer: