onsdag 4 augusti 2010

Åtta dagar i Umeå

Hejhej! Nu är jag tillbaka! Det har varit åtta dagars stillestånd i bloggen eftersom jag har varit på åtta dagars umgängesintensiv semester i Umeå. Därmed bevisat (för eventuella tvivlande sambos) att jag överlever utan att blogga i mer än en vecka. ;-)

Men precis efter Kassjöbesöket och innan vi åkte till Umeå hann vi också klämma in en parmiddag för sex personer. Det var ju otroligt tajmat och lyckat och Tove studsade upp och ner som en liten boll. Så många favoriter samtidigt att pussas med! E&M och N&J var det som kom för en kväll och över en natt i det senare fallet. På måndag morgon tog vi ett känslosamt farväl av N&J som styrde kosan norrut och sedan åkte vi efter, fast med flyg, några timmar senare och vi återsågs glatt på kvällen igen! :-)
Måns tog flygresan med ro...


De första dagarna i Umeå var späckade med mat och umgås. En picknickutflykt till Gammlia hanns också med och jag, Daniel och Tove provade nya dansbanan där som var smått fuktig av regnet. På torsdagen försvann sedan karlarna iväg på några dagars manligt fiske. De dagarna gick ändå förvånansvärt fort trots att det inte kändes som att vi gjorde så jättemycket.

Tove och Theo på picknick


Jag, Måns, Nina och Emma var på stan och shoppade loss och åt lunch på fredagen. Halva reapriset på barnkläder var en succé kan jag säga. Tove och farmor var på egen lekparksutflykt under tiden. På fredagskvällen åkte jag och systrarna till Gräsmyr och dansade loss till Shake. (Mer om det i separat blogg). Måns och Tove var hemma hos farmor. Tove sov gott men Måns fick tyvärr en skrikattack innan han till slut somnade men farmor verkar ha klarat det bara bra.

På lördagen blev det storfika när alla efterlämnade kvinns kom över för först fika och sen middag. En dag som på förhand kändes smått kaotisk men blev riktigt lugn och trevlig. Plötsligt satt bara Nina och jag kvar i soffan och undrade vad som hänt. Och då var klockan bara tio. Vi pratade bort lite mer tid innan vi också drog oss tillbaka.

På söndagen tog vi en lång promenad på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi till en 4H-gård för att slå ihjäl lite tid i väntan på pappan och farfarn. När vi kom hem var de redan hemma och Tove blev så glad så! Pappan (som Daniel numera tituleras av Tove "Var är pappan då??") blev också glad att återse sina barn och tyckte Tove hade vuxit sen sist.

På måndagen började alla plötsligt jobba. Daniel och jag pysslade och packade tills alla kom hem igen och det blev en avslutande gemensam middag. Och på måndagskvällen blev det för första och enda gången på hela veckan ett parti Settlers. Mycket märkligt. Men lite andra spel hade vi i alla fall hunnit med under de andra dagarna. Nina och jag återupptäckte till exempel Yatzy! Men även ett för mig nytt spel, "Närdådå?", spelades några gånger.

Det var en kort dagboksreumé av vår semester i Umeå. Mycket mer finns att anteckna förstås och jag önskar att vi var bättre på att skriva ner alla Toves roliga kommentarer, man minns ju så lite efteråt tyvärr.

Tove var i sitt esse däruppe med all uppmärksamhet men hon visade också sina superdupertrotsiga sidor vilket nästan var skönt så andra också ser och förstår vad jag har att tampas med. Tove är nu i princip blöjfri, vilket är väldigt skönt men lite nytt att tänka på när man är ute och far. Vi fuskar dit en blöja på natten och vid andra enstaka tillfällen men de förblir torra. Farmor och farfar har båda varit till stor hjälp på morgnarna när Tove vaknat men (helst) inte jag/vi.

De små kusinerna, Måns och Maja, verkade stormtrivas med all uppmärksamhet. Maja är väldigt lugn och social, iakttagande och funderar mycket som det verkar. Hon har lätt till sitt otroligt söta lilla leende och verkar vara väldigt bestämd i vad som är bra och inte. Måns vill helst ha massa action för att inte bli uttråkad och börja låta. Helst ska man sitta och "jommla" med honom konstant.

Det blev faktiskt så att jag investerade i ett par nappar under helgen så han skulle bli lite lugnare och det fungerade riktigt bra. Han verkade genast mer avslappnad och därmed också vi andra. Han har inte riktigt hittat sin tumme än så det känns som ett bra alternativ vissa utsatta stunder just nu. Det är väldigt stressande när man till exempel måste koncentrera sig på en motsträvig Tove och Måns samtidigt sitter och gnyr konstant!

Måns gillar också sina fötter!

Jag har inte så jättemycket kort från min och barnens vistelse eftersom kameran följde med på fiskeresan. Daniel har däremot desto fler ölstänkta minnen att kika på. ;-)

Inga kommentarer: