tisdag 17 augusti 2010

Första dagisdagen idag

Idag på morgonen har jag lämnat Tove på dagis igen. Första dagen på den nya avdelningen. Hon var spänd och förväntansfull på morgonen. Hon har ju sett fram emot detta länge. "Jag ska börja på Muujan (Myran) efter s'mestern!" Jag packade extrakläder, galonisar och sånt där som man ska ha på dagis. Jag hade dock inte räknat med att min första dagispromenad skulle ske i slätregn...

Vi kom fram i blötan i alla fall och Tove blev lite blyg när fröken kom och mötte men när vi hängt upp skor och kläder där de skulle vara så släppte det lite. "Jag ska vara här nu" sa Tove, liksom för att befästa att det är så det kommer vara. Ännu en tjej från förra avdelningen kommer gå tillsammans med Tove nu så de blev fyra som följs åt och det känns nog tryggt.

Tove gick in lite tveksamt på avdelningen medan jag och fröken utbytte information och sen fick jag en liten vinkning när jag skulle gå. Det blir nog bra det där. Man är liksom inte orolig när det gäller Tove. Måns satt utanför i vagnen och hade vaknat och var ledsen förstås, men somnade om igen när vi traskade hem. Nu har vardagen kommit igång på riktigt! Skönt!

Inga kommentarer: