onsdag 4 augusti 2010

Shake i Gräsmyr

Jag och systrarna for iväg till Gräsmyr loge i fredags kväll. Shake stod för musiken så det kunde ju inte vara mer perfekt. Man kunde kanske tro att jag planerat semestern efter det men det var faktiskt fiskeresan som styrde och jag fick en danskväll till Shake som bonus helt enkelt.

Vi var framme lagom till första dansen och jag blev sittande och tittande i början. Där är det ju damernas och herrarnas och det är verkligen ett skitsystem - när man är okänd och inte blir uppbjuden! Men annars gillar jag det ju som princip. Det är mer demokratiskt än demokratiskt - om folk nu skulle följa det till punkt och pricka och inte ändå göra som de ville.

Efter herrarnas i början var avklarade och jag hade hunnit anteckna några buggkillar på wantedlistan (jo, i norr får man leta efter guldkornen i bugg för flertalet kan ta sig fram någorlunda i foxtrot) så gick jag ut på jakt och lade ner några byten. (Less på dessa metaforer nån??) Jag fick i alla fall tag på en och annan som jag sett kunde passa mig, blev uppbjuden några gånger, satt lite men dansade mest.

I pausen drog vi oss ner till bilen där smaskiga muffins och frappe (iskaffe) väntade. (GRYMT gott med frappe i pausen!) Vi satt där och ljög ett tag och sen gick jag tillbaka till logen och letade rätt på D&B som också var på norrlandsvisit. Vi pratade en stund och sen var det plötsligt dags för dans igen och jag hade förtsa efter paus med en av mina Umeåfavoriter. En av de få som faktiskt var där. Trevligt!

En annan som jag verkligen tyckt varit ett ess lyckades jag bjuda upp till fox (fast jag trott det var bugg) och han hade tyvärr ändrat sin stil lite. Liiite lite coolare moves hade han nu än sist och jag fick hoppa efter på tå för att hänga med. Synd! Bugg fick jag ju ingen för i norrland dansar man två låtar. (Vilket jag också gillar skarpt - förutom när man fått tag på ett ess och liksom blir snuvad på hälften av konfekten!)

Nåja, kvällen gick ganska fort. Shake spelade med guldkant som vanligt. Gräsmyr är ett kanonställe. Kvällen var ljum. Inget direkt att klaga på alltså. Men en till favorit eller två hade lyft kvällen lite extra. Jag kände mig bitvis ovanligt genomskinlig och okänd vilket jag inte är van vid från mina tidigare danser i norr.

Inga kommentarer: