tisdag 17 augusti 2010

Partaj!

I lördags var vi bjudna på 40-årsskiva i en fin liten bygdegård bortom skogen. M var det som bjöd till fest och när vi kom var grillarna i full gång i den trettiogradiga värmen. Jag är inte avundsjuk på grillmästarna precis...

M tog emot i en jättefin svart klänning (tänk om jag också kunde passa så bra i klänning, liksom se sådär kvinnlig ut..) och vi fick varsin fördrink. Måns var med oss på kalaset (han fick dock ingen drink eftersom han alltid har med sig färdiga mjölkdrinkar i finfina förpackningar) och han hamnade lite i centrum ett tag när alla vi dansvänner liksom stod runt honom och pratade.

Det är tur att någon ställer till med fest ibland så vi får extra tillfällen att träffa våra gemensamma vänner. Det var ju också riktigt kul att själv vara bjuden istället för att vara värdinna. Inte nånting behövde jag förbereda eller oroa mig för.

Maten var supergod och i precis min smak. Färskpotatissallad med soltorkad tomat, ruccola, oliver och annat smaskens. SLURRP! Jag hade M som bordsherre (alltså inte Ms M utan Es M...hm...) så det var ju jättetrevligt. Han hjälpte mig också lite med Måns så jag kunde få mig lite mat. Men Måns var jätteduktig under middagen och satt hopkrupen mot mig i mitt knä i fosterställning med nappen i munnen. Så himla söt och go! Daniel tog över honom efter ett tag när jag höll på att smälta bort av värmen från den lilla kroppen och han somnade snart i Daniels famn.

Under middagen var det lite sång och glam och (Ms) M ledde också bejublat en lek med rörelser till musik. Så grym var han men inte vi..! Till dessert fick vi smaskig tårta (en av mina favoriter i den genren) och kaffe med nåt starkt till om man ville. Jag körde ju så jag kompenserade glatt med en tårtbit till! (Vore ju synd om jag låg under de andra i kaloriintag!)

Sen städades borden undan till dans! Nu var det ju trettio grader ute och nåt liknande inne så de flesta av gästerna drog sig ut i "svalkan" istället för att dansa. Bandet spelade bra, men kanske inte nåt som jag gick igång på för dans, mycket groove, reggea och sån mer funky musik. Daniel däremot var igång och allt funkade att dansa till för honom. Vi som minns honom från Ts fest kunde dra klara paralleller...

Vi dansare dansade ändå lite till och från och när det blev pausmusik a la det vi är vana att dansa till så hade vi riktigt roligt. D och jag stod och pratade och plötsligt hör vi Christines ljuva röst i "Du ringde från Flen", vi var nästan tårögda när vi svävade iväg i en fox. Det kändes så plötsligt hemtrevligt.

Annars stod vi mest ute och pratade och hade väldigt trevligt tillsammans i gänget. Måns låg och sov större delen av kvällen men vaknade runt midnatt och ville inte sova mer. Framåt ett var det dags att börja dra sig hemåt efter en väldigt trevlig kväll! Tack till M&M för en rolig fest och vi ser fram emot nästa...! ;-) Stort GRATTIS!

Inga kommentarer: