söndag 29 augusti 2010

Liten kräftskiva och rejäl förkylning

Torsdagens aktiviteter gick fint. Min frisör trollade fram mitt ansikte igen när hon klippte bort nåt kilo hår. Sen bar det av hemåt med ett lunchstopp hos lunchdejten. Väldigt trevligt som vanligt och jag hoppas vi hinner ses för lunch då och då även i höst. På kvällen åkte jag ut till min kör trots förkylningen. Vi har ju bara ett par rep fram till konsert. Min röst höll till fikat sen fick jag lov att vara tyst. Ajdå.

På fredagsmorgonen började jag med att baka fyra pyttepajer modell västerbottenost. Sen gick jag med barnen på ÖF. Det var ju bara jag som var sjuk och det var lugnare för mig att sitta där och dricka kaffe än att härja här hemma. Föreståndarinnan var också förkyld så jag hade inte så dåligt samvete. På eftermiddagen packade vi ihop oss och åkte ut till morfar i skogen. Med oss hade vi diverse kräkftskivetillbehör inklusive pajerna samt ingredienser till denna efterrätt.

Morfar hade bunkrat med kräftor och vi styrde i ordning en riktigt trevlig kräftskiva och förutom diverse avbrott för barn med olika slags behov så hade vi det riktigt mysigt slurpandes våra kräftor. Pajerna var smaskiga så det receptet ska sparas. Senare på kvällen intog vi kaffet och nämnd efterrätt framför tvn. Mycket gott!

Vi sov kvar hos morfar allihop och natten blev något rörig då Måns helt enkelt var rörig. Inte något drömläge för att sova bort förkylningen precis. När den första riktiga höstmorgonen (6 grader ute) blivit lite varmare av solen gick vi på en promenad allihop. Tove somnade i vagnen och det borde ha väckt våra misstankar. När vi kom hem till lunch hade hon feber och resten av dagen sov hon i princip bort. Hon är väldigt redig och känner själv att hon vill sova och är inte det minsta gnällig när hon har feber.

Jag sov lite på dagen och tog det lugnt framför tvn resten av eftermiddagen och hoppades att det skulle göra mig frisk. Jag har ingen feber men är idag fortfarande inte ett dugg frisk. Så tråkigt så! Får se om jag och Tove kommer orka med dagens planerade aktiviteter. Det skulle underlätta tillfrisknandet om man fick sova en hel natt nån gång!

Inga kommentarer: