onsdag 18 augusti 2010

Dagisstarten

Första dagisdagen gick fint. Tove hade ätit och sovit och lekt och gått på toaletten själv och allt var frid och fröjd. Jag möttes ändå av pussar och lite kläng och det är ju alltid mysigt. Tove hade frågat efter mig innan hon skulle sova och efter att hon vaknat men nöjde sig direkt med att "mamma kommer sen".

Jag hade berättat för ena fröken om Toves toastil. Nu tar hon nämligen av sig byxorna själv, klättrar upp på toan och sitter grensle rakt över och håller i sig i fram. Sen gör hon det hon ska, oavsett vad. Det ser inte riktigt klokt ut men man får inte heller hjälpa henne ner utan hon ska klättra, lägga på locket och spola. Det är på nåder att man får torka.

Tove har haft shorts senaste veckan när hon börjat med detta så de har varit lätta att få av men igår hade hon leggings och strumpor som gick upp över. Hon hade gått till toan utan att säga till någon (som jag sagt åt henne) men sen ropat att hon var klar. Då hade en annan fröken kommit som inte hade en aning om Toves idéer. Dessutom hade Tove inte fått av sig byxorna helt för strumporna satt väl fast så byxorna hängde kvar liksom mellan fötterna. Ändå hade hon lyckats ta sig upp och uträtta det hon skulle. Måste vart en syn!

Barnen får vara inne de här första dagarna då flera nya barn börjar. Det är för att de ska känna sig hemma på nya avdelningen. Ute blir ju allt som vanligt och de gamla fröknarna och kompisarna är där. Det låter klokt tycker jag. Nästa vecka blir allt dock enligt normala rutiner igen.

Idag var Toves andra dag och den gick också fint. Idag vid middagen sa hon "Händerna på bordet mamma!" och "Varsågoda och ääät!" så det känns som att hon redan snappat upp ett och annat. :-) I morse när vi kom så fick hon hänga upp sina skor på krokarna själv och plocka fram sitt foto ur lådan som visar att hon är på plats. Det tyckte hon var kul. Det är så roligt att se ivern över allt nytt och jag får själv nästan skolstartskänslan.

Inga kommentarer: