torsdag 12 augusti 2010

The Playtones & Titanix i Hågelbyparken

Äntligen var det dags för dans efter förra veckans elände. The Playtones & Titanix, Dansbandskalaset, besökte Hågelbyparken och den här veckan kunde jag låna brors bil och faktiskt ta mig dit. Jag var sugen på dans och jag var nyfiken på Playtones. Jag bläddrade igenom skivan lite snabbt på eftermiddagen och påmindes att min recension tyvärr stämde fint fortfarande. Men live kan ju vara en annan sak och man vill ju gärna testa nåt nytt och ge dem en chans.

Väl framme var det ovanligt mycket folk innan start, ovanligt hög snittålder och ovanligt få kändisar. Nästan ingen faktiskt. Jag hittade dock några otippade att språkas med innan start och ja...när ska de börja spela egentligen?? Kvart över slog The Playtones sina första ackord och redan där satte de en plump i protokollet. Dåligt!

Jag hade 50-talspiffat mig enligt bästa förmåga för att komma i stämning, det var det ingen annan som förstod, men jag hade ju haft lite kul i alla fall. Jag saknade Puman som säkert hade matchat mina prickar fint och säkert också höjt foxnivån på golvet *blink* (men hon testade visst ett annat band samma kväll, all heder.)

Jag startade kvällen med en kille från Göteborg som satt vid bordet och så att säga dansar i min egen liga. Vi har tydligen dansat förut, konstigt nog minns jag inte det för det fanns all anledning att minnas! Mycket bra fox! Trevligt, trevligt och med ens kändes det som att kvällen kunde bli åtminstone någorlunda.

Playtones började skapligt och välkänt och efter de första dubbla danserna tog jag en liten paus för att vänta in kvällens ess som jag hamnat i otakt med. Tursamt nog så kom han och bjöd upp eftersom det vankades snabb musik på riktigt, nu av Titanix. Hej vad det gick undan och ooops vad dålig kondis jag har. Flås flås. Efter Playtones något entoniga och likartade start så var det ett rejält lyft när Titanix började spela. De bjöd på två finfina fox efter de snabba med "Stand by me" som avslutning. En gammal goding som verkligen håller. Rooaaarrrrrr!!

När återigen Playtones tog över blev jag stående, pratandes med sällskapet. Musiken gjorde mig tyvärr inte sugen på att dansa. Det är förmodligen det sämsta betyg man kan få som dansband. De började som sagt hyggligt men i mellanakten så var det såååå trååååkigt! Sega fox och "snabba" som lämpade för vilken PRO-träff som helst (där de säkert skulle minnas bitarna från efterkrigstiden och bli lite nostalgiska). Mitt intryck från skivan förstärktes ytterligare. Det lät lika hela tiden. Och tunt. Jag gillar egentligen sättningen med steel guitar och ståbas, men man måste kunna göra så mycket meeer av det. Bättre låtar och fetare sound.

Sista låtarna innan bandbytet bjöd jag i alla fall upp kvällens tredje duktiga kille och vi skuttade loss till ett par snabba, det fanns ju gott om plats det kan man inte klaga på och så var det ju behagligt tempo att spinna till, och segade på till ett par lugna. Jag höll kvar honom för fyra Titanixlåtar också innan jag släppte iväg honom att softa vidare på sin träsoffa.

Sen var jag hungrig! Jag hade förstås glömt att äta nåt när jag kom som jag hade tänkt, så nu var blodsockret på väg mot noll. Jag fikade bort några Titanixlåtar och blev sen uppbjuden av esset igen. Plötsligt upptäcker jag att han börjar testa grejer i buggen. Jag får förning än hit än dit på såna sätt som jag sällan får, turer som inte finns på repan i vanliga fall. Det händer nån gång ibland och det är riktigt kul när man känner att det ändå funkar och dansen blir ett litet äventyr. Så länge han ser nöjd ut vet jag ju att jag tog förningen som det var tänkt.

Jag blev riktigt imponerad av vad jag faktiskt kan, speciellt efter att jag blev släppt i bakläge efter massor av snabba (typ snoa-) snurrar och jag både tog förningen och fixade det utan att vara yr. Jag är ju ändå ingen folkdansare och har ingen snurrvana på det sättet. Vi dansade även våra första till Playtones och roade oss undertiden med att träta om ifall de var bra eller dåliga. Kul att vi hann med det eftersom vi kanske inte kommer dansa till dem tillsammans igen. ;-)

Plötsligt var sällskapet på väg hem och jag hann sno tre låtar till med Göteborgskillen innan de åkte. Sen blev det ganska tomt. Det var väldigt glest på dansbanan, stället började bli avfolkat, bara en kavaljer återstod, kvällen kändes otroligt lång. Det där med nonstop är bara bra ifall det är två likvärdiga band känns det som. Nästan en timme kvar till sista dansen. Jag vägde för och emot, men det fanns inte tillräckliga skäl att stanna kvar, så jag åkte.

Lite snöpligt känns det att min sista kväll i Hågelbyparken för säsongen blev så halvdan. Visserligen vägde några danser upp som vanligt men det hade ju varit kul med en mer komplett kväll. Playtones lyckades tyvärr göra mig besviken trots ganska låga förväntningar. Titanix har snäppat ner sig (kan man säga så?) och moderndansarna höll sig undan. Trist.

2 kommentarer:

Puman sa...

Ameh! Jag saknade ju dig med!!! Vi får ta igen med råge alla missade danser i sommar.

Det låter som att du har ungefär samma upplevelse av den konstellationen som jag fick på Grönan när de spelade där för ett tag sedan.

Dock tycker jag nog inte att Titanix var dåliga då, men jag hade liksom hoppats på mer variation från Playtones. Vågar inte tänka på hur det skulle vara med en kväll då de står utan avbyte på scenen med den repan de kör på idag... Och visst kommer man undan med mycket om man har en ståbas på scenen, men.. ja det måste ju svänga också...

Nåja, du missade inte så mycket mer än mig på Grönan i onsdags :-) Några riktigt roliga dansare var där, men jag hade liksom jobbat mig igenom dem innan paus, och sedan åkte jag hem.

Dock tog Grönan revansch igår, då nya favoritdansaren med magifox såg till att förgylla min kväll och skapa enorma ytor på ett smällfyllt dansgolv. Hur 17 går det till egentligen? Man vaknar liksom på en annan planet, nöjd, omtöcknad, och helt plötsligt omgiven av en mängd människor man kunde svära på att de inte var där sekunderna innan man slog upp sina blå... :D

Hoppas att se dig på säsongspremiären på Yesterday i alla fall, så att jag kan få en riktig Fridafox och utbyta skvaller :D

Massa KRAM

Frida sa...

Nja Titanix var inte direkt dåliga men de har gjort samma misstag som Scotts och tjatar sina DBK-låtar som ju är såådär! (Iofs var detta ett arr av Baluba så denna gång hoppas jag var ett undantag.)

Jadu, att kollras bort sådär i dansen är ju bara det bästa. Att sen upptäcka att "vi" inte var ensamma på banan är ju märkligt. Killarna får aldrig riktigt uppleva det på samma sätt.

Jag hoppas att vi ses på Y! Det är mer möjligt än omöjligt just nu iaf.

KRaaam