måndag 9 augusti 2010

En sån där billig dag

I morse gick Daniel upp och ringde verkstäder runt om byn. Han fick napp för båda bilarna och då var det dags att transportera bort dem. Stora bilen som stod i garaget och lekte stendöd (hjälpte inte att ladda batteriet) knuffades ut och rullades fram för bogsering. (Vi var bara ganska nära att rulla den rakt på lilla bilen ;-)

Sen in med barn och vagn i bilarna och lilla bilen, som redan innan bogseringen knakade betänkligt, tog stora på släp ner till en närliggande märkesverkstad som vi tidigare inte ens visst fanns trots sökande på nätet! Det var en annan verkstad som tipsade om den. Jag rattade stora bilen och det var första gången jag blev bogserad så nu har jag upplevt nåt nytt igen. Vi hade tur i alla korsningar och vi kom fram lyckligt.

Sen packade jag ur barn och vagn och promenerade en omväg hem medan Daniel åkte hem med den lilla, nu än mer knakande, bilen för att lasta på cykeln och köra iväg till nästa verkstad. Sen cyklade han den knappa milen hem. Vi var redan hemma när himlen öppnade sig fullkomligt och försökte trycka ner varje droppe med våld genom jordskorpan, störtskur är bara förnamnet. Daniel var inte ens halvvägs på sin cykel. Blöt är ett alltför milt ord för att beskriva hans tillstånd när han kom hem.

Nu hoppas vi att de löser problemet med stora och lagar lilla ganska snabbt så vi blir med bil igen. Sen återstår bara att vänta på fakturorna...

Inga kommentarer: