måndag 30 augusti 2010

Ett dygn just nu

Läste om hur dygnet såg ut när Måns var två månader. Nu ser det ut ungefär såhär en vanlig vardag med dagis:

01:45 Måns vaknar och vill ha mat. Annars blir han jättearg!
05:00 Måns vaknar och ligger och jollrar jättesött. Ganska länge ligger han så innan han börjar bli otålig och höljudd. Då flyttar vi honom till vår säng och jag försöker söva honom med mat. Det går ibland. Oftast ligger han och pratar med oss nån timme (till vår förtjusning....) innan han slumrar igen en stund.
06:00-06:30 Tove vaknar och äter vällingen som Daniel gjort i ordning. Om hon sover när han går ställer han den utanför hennes dörr så hon kan hämta den där när hon vaknar.
07:00 Jag är tvungen att gå upp när jag t ex hör att Tove klättrar upp på toaletten eller ropar "KLAR!" Fram till åtta pysslar vi med påklädning, frukost, tandborstning och sånt där.
08:15 Nu är vi oftast klara att gå till dagis. Bara det att Tove börjar först nio. Därför blir femminuterspromenaden istället förtiofem minuter.
09:00-14:00 Tove har roligt på dagis och Måns och jag har roligt för oss själva. Oftast är vi bara hemma och pysslar, myser, leker och tar det lugnt. Måns sover i vagnen på dagispromenaden och oftast ett längre pass mitt på dagen någon gång. Måns och jag äter också lunch (två-tre "bitar"puré för Måns) runt elva. Om Tove är hemma sover hon efter lunch i ca två timmar.
14:00-16:45 Vi hämtar Tove, äter frukt och försöker hitta på något att göra för att få eftermiddagen att gå. Middag ska också helst förberedas eller lagas.
16:45 Pappa Daniel kommer hem och vi äter middag runt 17:00. Måns får en portion gröt. Sedan är det blandad lek en stund.
18:30 Välling för Tove
19:00 Läggning för Tove
19:30-20:00 Läggning för Måns
20:00 -> Ah ljuva vuxentid! (Vad gör vi nu???)

PS: Jag förstår att merparten av er läsare tycker sånt här är totalt ointressant men det är bra för mitt arma minne!

Inga kommentarer: