söndag 1 mars 2009

Vågade vägra bjuda upp till Titanix

Hög tid att avlägga rapport om hur det gick med mitt socialdansexperiment. :) Det gick alltså ut på att jag bara fick bjuda upp en enda utvald kille under kvällen, annars skulle jag inte dansa om jag inte blev uppbjuden. Yesterday var, ovanligt men ganska väntat, tomt. Det droppade in lite folk vartefter men blev aldrig ens i närheten av fullt eller stökigt. Pinsamt dålig uppslutning från Stockholms yngre dansare! Visst att det var Ebbaqupp i helgen men om det hade varit ett mer känt band är jag säker på att det hade varit fullt ändå.

Den enda killen jag "fick" bjuda upp, en långväga toppfavorit, dök först inte upp alls! Men som tur var kom han efter en halvtimme. Skönt att veta att man har några toppdanser att se fram emot under kvällen. Blev uppbjuden till första dansen av Puman och fick en riktigt bra start. Efter några danser med henne är man uppmjukad precis överallt. Dessutom extra mjuk eftersom hon bjöd på nackmassage innan dansen började! Tack, tack, tack!! AJ, så skönt det var!

Sen blev jag uppbjuden på golvet av en BL-kursare som jag träffade i torsdags. Modigt. Tror det var hans första besök på Yesterday. Sen satte jag mig i min uppbjudningsglugg och hoppades på tur. Faktum var att jag blev uppbjuden hela kvällen så jag fullföljde strategin tiden ut och blev bara sittandes de första fyra låtarna efter paus. Jag blev uppbjuden av både kända, okända och igenkända. Från riktiga bottennapp till bra och glada dansare i varierande ålder. Många jag förmodligen aldrig skulle ha dansat med annars.

Jag tror att det gick så bra för att det var så lite folk, att det inte var så många "elit"-dansare på plats samt att det var någorlunda jämna par. En Zlipskväll är jag säker på att jag skulle bli sittande i princip hela kvällen. Kanske jag vågar (och har råd att) testa det en dag.

Det krävs ju lite mod att göra på det där sättet. Man får vara beredd att dansa precis hur som helst. Bottennappet blev en karl som höll så hårt i foxen att jag egentligen inte behövde förflytta mig själv och det värsta av allt - han avslutade med ett nerlägg så jag hamnade raklång typ 1 cm ovanför golvet. Och det hatar jag!!!! Blääääääää!!! Jag tycker det är så otroligt nedvärderande på något sätt och dessutom har det inget med dans att göra. När det snabba låtarna kom frågade han om jag gnussade, och jag svarade att jag gärna dansar bugg till snabba låtar. Phu, tur det, annars hade jag nog haft grova nackfel nu.

Det blev ganska många danser med toppfavoriten till slut, vi dansade även sista dansen och det var en perfekt avrundning på kvällen, alltid lika bra och mysigt. Det krävs ofta bara en toppfavorit för att göra en danskväll. Men våra absolut bästa danser under kvällen var ett par galet röjiga bugg. Vi har typ bara dansat bugg en gång till en låt förut. Men jäklar vad vi rockade!! Så sjukt kul! Det fanns ju rejält med plats så det var bara att ösa!

Och Titanix, ja, jag gillar verkligen deras musik. De spelar mycket bra bugglåtar enligt mej och det saknar jag nu för tiden hos en del band. De har dessutom en hel del mysiga fox och lite andra låtar än de man dansar till jämt. De låter bra musikaliskt och de sjunger bra. Ett framtidsband helt klart!!

Enda minuset var att de spelade "From this moment" som sista låt. En riktigt Shania-Twain-vacker låt men hopplöst svår att dansa till. Tycker ofta banden väljer en fööör långsam eller av annan anledning svår låt som sista. Men en av Titanix' bästa foxlåtar var "You got a friend", måtte jag bara få dansa den med någon riktigt bra någon gång...!

Sammanfattningsvis en annorlunda men rolig danskväll. Jag var på riktigt bra humör på hemväg och innan jag klev ur bilen på parkeringen diggade jag loss för mig till Vocal Six' Bee Gee's medley. Då är man glad att ingen granne är ute och rastar hunden mitt i natten eller så. ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack vännen för de fina orden! Det är alltid så kul att dansa med dig, för jag känner mig inte begränsad i förningen, utan vågar testa nya saker och leka med musiken. Hoppas bara att jag kan hålla mig i skinnet gällande nerläggningarna, vill ju inte sopa banan med mina danspartners (i alla fall inte bokstavligen talat) ;-) .
Kram och tack för supertrevligt sällskap!

Frida sa...

Haha, mindre extrema, kontrollerade nerlägg kan ju faktiskt vara trevligt och fint musikanpassat i dansen. Men jag vill helst slippa känna mig som en del av parketten...
Men det är bara dansare av typen "äldre män" som jag råkat ut för det med. De tycker nog det är riktigt sexigt och läckert.. *urk*

Micke sa...

Tack för bra danser! Inte minst vår rockande rökande bugg :-D Jag är inte det minsta förvånad egentligen men den var sjuuukt bra :-)
Nu hoppas jag att du slipper min sång nästa gång också men det skyller jag på Expanders eftersom de tar in så bra låtar i sin reportoar ;-)

Anonym sa...

Läsvärt och intressant. Titanix var riktigt bra i Övik tyckte jag. Vilken himla tur att jag inte gjorde ett nerlägg då... ;)