tisdag 10 mars 2009

Tove 1 år!!!

Idag har lilla tjejen födelsedag. Ett helt år har gått sedan hon började pocka på uppmärksamhet att det var dags att komma ut i stora världen. Tänk vilken tur att det blev just en liten Tove. Så underbar och fin och go på alla sätt.
Första kortet som vi mms:ade till våra familjer morgonen efter födseln.

Ett år går otroligt fort och när man är så liten så händer så otroligt mycket på denna korta tid. Från att vara ett litet hjälplöst knyte helt beroende av mammas bröst till en väldigt tänkande, tyckande och fullt rörlig liten person.

Taget med mobilen snart två dygn efter förlossningen, när Tove vaknat efter att ha sovit nästan ett dygn. Det fick bli ett mms till vänner och dansvänner.

Tove förstår mycket mer än man tror och hon pysslar med allt möjligt. Jag har fösökt skriva ner lite här och kanske fyller på det här inlägget under dagen. Även lite fler bilder ska det bli så småningom. Men snart får vi besök och ska vara lite sociala istället.


Födelsedagsfin

Lite av det Tove roar sig med just nu:

  • När man gör i ordning välling ställer hon sig med uppsträckta armar och bankar på kylen eftersom micron står ovanför den.

  • Så fort någon hostar, nyser eller harklar sig så härmas hon genom att hosta till lite. Det blir ganska lustigt när man är några stycken som umgås för man tänker inte på hur ofta folk faktiskt gör nåt av det förrän hon sitter där och härmas.Hon säger också några ord som vi förstår. "Bann" är banan, "baba" betyder pappa, "bo-tta" betyder borta.

  • Hon gillar att vinka och vevar även med båda armarna i en väldig fart när hon är ivrig eller glad.

  • Hon är duktig på att tömma lådor. T ex så drar hon undan spegeldörren till vår garderob i sovrummet, drar ut en trådback och slänger alla underkläder som låg i runt omkring sig på golvet.

  • Hon har lärt sig att klättra upp för trappen och tycker det är väldigt kul. Nedför går också fast inte lika fort. Hon kliver gärna upp på första trappsteget där grinden sitter och står och skakar den.

  • Hon tycker det är roligt att bli jagad av oss eller Polarn (som ibland leker lite ovetandes med Tove). Hon tycker också om när man leker kurragömma med henne så hon får leta eller att man hoppar fram och skräms. Då skrattar hon jättemycket.

  • När man frågar om det är dags att sova springer hon till trappen.

  • När man frågar om vi ska byta blöja springer hon till tvättstugan.

  • Bilen som hon fick av Nina kan hon sätta sig på själv genom att trä över ena benet, hon kan däremot inte sparka sig fram än för hon når bara ner med ett ben i taget. Hon trycker på knapparna som gör att det kommer melodier och ljud men de man måste vrida på har hon inte kommit på hur man gör med än.

  • En av de riktigt onödiga sakerna hon gör är att hon biter i soffbordet om hon inte får tillräckligt med uppmärksamhet! Vårt dyra nya ekbord har nu finfina ränder och gropar efter små sylvassa tänder. Hon ger sig också på TV-bänken när man tar bort henne från bordet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Tove önskar Therése, Robert och Sarah

Anonym sa...

Grattis Tove önskar familjen Boström. Hoppas vi får möjlighet att träffa dig snart!

Malin sa...

Grattis Tove!