söndag 29 mars 2009

En helkväll i Södertälje

Tanken var alltså att vi skulle fira Linbuggentriumfen med lite socialdans i Södertälje, liksom på hemväg. Efter många turer fram och tillbaka om var vi egentligen skulle ta vägen innan dansen började, hamnade vi hemma hos A-M för middag och uppfräschning. Elin och jag var ett par väldigt tacksamma middagsgäster eftersom vi var väldigt hungriga och några tortillas gick ner med en väldig fart.

Efter maten blev det (ännu mer) tjejsnack, dusch, nya kläder och nytt smink innan vi fortsatte till förfesten som var hos en kille i klubben. Det droppade in lite folk vartefter och vi hade det bara bra. Det är så trevligt att träffas utanför dansen och vissa människor är bara så lätta att umgås med och tycka om. :)

Klockan åtta började dansen som var en nonstop på folkets hus. Det var nästgårds så vi var där precis när dansen började. Det var ganska tomt i början och Elin och jag tog några schyssta danssteg med varann en stund tills vi båda kände att vi ville hålla i nåt mer testosteronfyllt. ;)

Ett par favoriter var på plats och de gjorde kvällen förstås, utan dem hade det kanske inte blivit så mycket, men jag dansade med flera andra också och hade riktigt roligt. Det är så skönt att kunna vara i olika sammanhang nuförtiden där man kanske inte känner så många och ändå känna sig helt avslappnad.

Det dök också upp en kille som jag sett en gång förut men inte hann dansa med då. Nu fick jag chansen till ett par riktigt bra Refreshmentlåtar och vi dansade helt grymt rolig bugg! Det är så kul när man hittar nån som det funkar så bra med på en gång.

Jag hade hunnit bli rejält danssugen under tävlingen förstås och hade massa dans i mig som bara ville ut. Men jag undrar vad som har hänt med med mina fötter sista tiden. De gör massa steg och skutt som jag liksom aldrig har godkänt och jag har en stark misstanke om att mitt ofrivilliga fotarbete varken ser graciöst eller smidigt ut. ;) Bra att kursen börjar på måndag igen så jag får chans att styra upp det.

Elin var väldigt trött efter tävlingen både i kropp och själ och jag var väl inte heller jättepigg så när jag fått de sista härliga danserna jag önskat mig för kvällen så drog vi oss hemåt. Vi hade vi det laget avverkat en vanlig danskväll rent tidsmässigt eftersom det var nonstop och var riktigt nöjda.

Måste skriva nåt om banden som avslutning. Svänzons som var riktigt förskräckligt dåliga sist jag dansade till dem lät nu som ett vettigt band igen och har helt ok repertoar. Positivt! Dark Island Band spelade blandad musik men mycket 50- och 60-tal. En del som jag inte kände igen alls. Men det lät riktigt bra och hade en grym sångare. Kul med nåt nytt och jag dansar gärna till dem igen! :)

Inga kommentarer: