fredag 11 december 2009

Tove i fyra nyanser av rött

När jag och Tove kommer hem från förskolan är hon ofta väldigt trött. Det i kombination med att jag behöver laga oss middag är inte alltid så smidigt då hon kan bli arg och ledsen över minsta motgång. Har dock kommit på ett knep som fungerat några dagar nu.

Direkt när vi lämnar förskolan så får jag veta att Tove vill "mysa Nenne". Det är den röda nallen som senaste veckorna alltmer blivit hennes trygghet att sova och leka med. Varje morgon efter toalettbestyren får hon dock lägga tillbaka nallen i spjälsängen och då säger hon "nattnatt!" Men när vi kommer hem får jag gå upp och hämta nallen och den mottas av en stor lycklig famn.

Sen lägger jag ut vår största soffkudde på golvet i köket och tar med en liten filt och sen får Tove ligga där och mysa medan jag fixar maten. Jag var inte alls så säker på att det skulle fungera första gången men igår hämtade hon till och med kudden och filten själv innan jag hunnit blinka. Hon ligger bara en liten stund åt gången och sen bökar hon runt och jag får order om att lägga på henne filten igen, "Mamma täcke!" Bara hon är nöjd ett tag så står man gärna till tjänst så hon får känna sig liten och ompysslad.

Inga kommentarer: