söndag 27 december 2009

Annandagsdans - Shake på Rotan

Årets annandagsdans blev på Rotan i Skelleftehamn. Vanligtvis är vi ju på Yesterday med Blender men det var alldeles trevligt att besöka ett för mig nytt ställe. Det blev bror och jag som åkte dit. Jag visste om några bra danser redan innan och det är ju alltid bekvämt. En topp som numera bor i Stockholm men var hemma över jul och en kille som flyttade hem från Stockholm precis när vi hade börjat dansa tillsammans. Det var ett kärt återseende.

Rotan var ett mycket bra dansställe. Runt golv med bord längs ena halvan i samma plan samt lite andra bänkar att sitta och kika på. Ventilationen var mer än bra. Det var nästan så jag var kall på huden trots att jag dansade mig varm. Fikat såg fint ut men när det väl var dags var det kö á la Yesterday så vi hoppade helt enkelt över det.

En kille skrevs upp på önskelistan så fort jag såg att han var där. Vi har dansat nån dans förut, typ förra sommaren efter ett tips och jag minns den som riktigt bra. Då gick han dock efter två låtar som man gör här så jag kände mig lite snuvad på konfekten så att säga. Nu fick jag tag på honom till en snabb (på damernas förstås) och vi dansade fox. Såååå grym!! Andra låten tog vi bugg, också det riktigt bra trots trängseln. Han är tävlingsdansare så det var väl ingen skräll men ändå.

När två låtar var avklarade verkade han väldigt nöjd och sa att han gärna skulle dansa igen senare på kvällen - om jag inte ville ta två till på en gång förstås. "Jag dansar jättegärna två lugna också!" sa jag "- och en gång till igen senare!" Och lugn fox det blev. Oooh så tekniskt utmanande bra och mysigt!! Jag fick dessutom ett "Helt fantastiskt!" i örat innan han släppte taget och det känns ju extra bra när det är jag som jagat. :-) En solklar bubblare till Top5! *Tjohoooo!*

Jag dansade märkligt nog mest med bekantingar trots att jag var över 70 mil hemifrån, både norrlänningar och hemvändare men även några nya hanns med. De allra flesta danserna riktigt trevliga och jag satt bara lite. Skillnaden är ju att om man blir sittande här så får man en ny chans efter två låtar och då gör det inte så mycket. Fyralåtarssystemet är verkligen ett otyg!! Blev återigen sugen på en rejäl bojkott av det för egen del.

Bror och jag var riktigt nöjda med kvällen när vi lämnade Rotan bakom oss för att ta oss ut i snöyran. På vägen dit kändes det att vädret blev sämre och sämre och det hade snöat och yrt hela danskvällen. Nu på hemväg var det helt galet tätt snöfall så man såg i princip ingenting. Därtill halka och drevad snö. Vi körde som tur var E4 hela vägen men snittade nog på 65km/h trots det. Halv fyra knoppade vi till slut in. På morgonen hade det fortsatt snöa och allt runtomkring var i princip begravt i nästan meterhög fluffig snö. :-)

Inga kommentarer: