tisdag 15 december 2009

Sjukstuga och lördag mitt i veckan

Daniel blev risig redan igår kväll och när vi vaknade i morse stod det klart att han blev hemma. Jag tittade ut och såg massa snö. Jag hade ju hört att det skulle komma och förberett mig lite på trafikläget genom att ställa klockan lite tidigare. Nu skulle jag istället lämna Tove på förskolan.

Hon vaknade ganska snart därinne och började ropa "upp!". Det lät så ynkligt att jag gick in till henne direkt och då hade hon kräkts i sängen och utanför, alldeles nyss verkade det som. Hon petade på sin fläckiga pyamas och verkade tycka att den var lite otäck. Det tyckte jag med och insåg att vi skulle bli hemma alla tre. Daniel var själv alltför illa däran för att orka ta hand om en magsjuk Tove.

Väl i nya kläder och nere så var Tove precis lika glad som vanlig. Bara matlusten var dålig. Nästan ingen välling eller annan frukost ville hon ha. Daniel kom ner frampå förmiddagen och efter att Tove och jag varit ute i snön en stund åt vi lite lunch tillsammans. Sen var det sovdags för Tove och pappan som somnade bredvid varann så sött och mamman gick för att handla. Det tog en evighet tyckte jag och det snöade verkligen på tvären. När jag äntligen var på hemväg hade jag alltför tung ryggsäck och för platt blåsa så jag tog mig långsmt fram och svor över sammandragningar.

Väl hemma vid våran lilla väg mellan husen ser jag att de har plogat för andra gången. "Ok, nu är det förmodligen hur halt som helst" hann jag tänka innan jag låg där på backen. Både jag och min packning klarade sig som tur var och jag skottade undan för andra gången innan jag gick in.

Då hade skönheterna precis vaknat och vi fikade lite. Saffransbulle och te till mig, blåbärssoppa till sjuklingarna. Tove åt lite lite, sen kräktes hon plötsligt mycket mycket. Men sen var det tydligen bra, hon började leka direkt och när det började närma sig middagstid började hon fråga efter mat och ville ha både lite blåbärssoppa och lite välling och senare även lite riktig mat som hon åt med god aptit.

Trots denna sjukstuga känns det som lördag konstigt nog. Fullt snöväder ute, adventsmysigt och slött inne. Jag har inte gjort många knop. Tvättat lite lakan, sovit en eftermiddagslur, sjungit med Tove, varit ute i snön. Ja, sämre kan man ändå ha det. Och jag har klarat mig hittills som tur är. Peppar peppar.

För pappan går det i alla fall åt rätt håll så jag kommer förmodligen ta mig tillbaka till jobbet i morgon så han och Tove får pigga på sig ifred.

Inga kommentarer: