lördag 19 december 2009

En julgranskula på Mälarsalen

Efter att inte ha dansat alls på flera veckor var socialdanssuget stort. Det som stod till buds var underbara Shake på *hosthost* Mälarsalen. Men ibland måste man. Det blir inget mer danstillfälle för mig i Stockholm innan årsskiftet och jag hade dessutom fullt stämpelkort och gick således in gratis. Och då kan det ju vara värt pengarna, om man säger så. Lite nyfiken var jag också på ombyggnaden och det nya golvet.

Jag var på plats i lämplig tid och träffade lite vänner på vägen in. Jag visste ju att "våra" bord skulle vara borta och det var så...tomt! Vår naturliga samlingspunkt och chit-chat-ställe var borta och kvar var bara ett tomt golv.

Dansen började och jag blev uppbjuden efter ett par låtar till bugg. Oh, så ovant det kändes i kroppen. Men det gick ganska bra i alla fall och magen hängde på. Kvällen till ära hade jag förklätt mig till julgranskula i knallröd topp med rött och silvrigt glitter högst upp..ja, ni kan nog göra er en bild... :-)

Det var lika mycket folk som vanligt och det förstorade golvet var positivt. (Ena kortsidan var helt nedsläckt av någon anledning och fick såklart genast namnet "hångelrakan".) Däremot hade man ingenstans att ta vägen om man blev stående. Tillflyktsorten vid borden hade ju försvunnit och man var i skottlinjen överallt utom på toa kändes det som. :( Både jag och mina väninnor insåg ganska snabbt att det var "äta eller ätas" som gällde, alltså måste man hålla sig kvar på dansgolvet till varje pris!

Jag lyckades någorlunda med denna uppgift och fick mej som tur var en hel rad riktigt bra danser under kvällen. En topp var på plats och det var ändå lite grann räddningen (även fast en till inte alls hade gjort ont!) Trots bra dans så täcktes ändå inte behoven helt denna kväll och jag åkte hem en bit in på tredje set. Det blir inte riktigt en sådär avslappnad danskväll när man hela tiden känner sig utsatt i bytena och det är långa sträckor mellan guldkornen. Dessutom är det trist att inte kunna sitta och titta på dansen.

En ok danskväll, men jag längtade "hem" till Yesterday. Det krävs nåt särskilt för att jag ska åka hem från Mälarn med ett brett leende...

Inga kommentarer: