måndag 14 december 2009

Foxkurs i Kristinehamn

I lördags åkte vi alltså till Kristinehamn inför söndagens kurs. Den började ganska tidigt, redan klockan nio, därför var det skönt att vara på plats. Vi repeterade kursen för oss själv i bilen och redan i Västerås när mörkret föll så var vi mer på det klara med vad vi egentligen gjorde sist.

Vi fick mat med efterrättspaj när vi kom fram och tittade på DBK under blandade glada och mindre glada tillrop. Kul att Blender får chans att visa upp sig igen. Jag tror dock segern står mellan Date, Zekes och Torgny Melins. Det är ju ändå den där märkliga samlingen "svenska folket" som röstar.

Vi kom till Kristinehamns Folkets Hus, Rotundan, i hyfsat god tid. Tyvärr krånglade tekniken så pass att vi kom i gång för sent. Sånt gillas inte, man blir tokstressad. Till slut fick vi både musik och ljud i våra mickar så vi kunde börja. När alla kom upp på golvet slogs vi återigen av hur många det var! Det saknades två tjejer, annars hade alla lyckats hålla sig friska. Otroligt på en så stor kurs.
Våra kursdeltagare i jättefina Rotundan
Emil syns i kanten här med fin tomteluva. Jag hade ett jätteglitter i håret Luciadagen till ära. :)

Kursen gick överlag bra. Redan i första vattenpausen fick vi bra feedback och sånt stärker ju. Nivån på dansarna kändes överlag högre än senaste kursen och det märktes att det fanns stort intresse av att lära sig på denna kurs. Vi körde basicdelen innan lunch och musikanpassningen efter lunch precis som sist. Dansvanan märktes tydligt på musikanpassningen då gruppen ganska snabbt hörde det vi hade tänkt i musiken, även om inte alltid stegen blev rätt.

Vi slutade i avsedd tid för att lämna över scenen till grabbarna i Sannex som skulle börja spela några timmar senare. Flera kom fram och tackade efteråt och det värmer. Vi hade också utvärderingar med oss som ungefär hälften fyllde i. Det är väldigt mycket värt.

När vi läste dem på hemväg blev det tydligt att de som var lite duktigare hade fått ut mest av musikanpassningsdelen och de som inte var lika vana tyckte förmiddagens basicpass var bäst. Man kan antingen se det som en svaghet att halva kursen är "lätt" och halva "svår" eller en styrka att kursen passar olika nivåer av dansare. Min känsla är att de som är riktigt vana får ut mycket även av basicen då de förstår den på ett annat sätt. Själv tycker jag den är både roligast och viktigast då den kan göra en sån enorm skillnad.

Av 24 inlämnade utvärderingar var 22 positiva och 2 negativa. Det måste ses som ett bra omdöme på det stora hela och det fanns en del tips och annat att ta till sig av. Det dumma är att det är lätt att haka upp sig på de få negativa. Speciellt om man inte riktigt förstår dem. En person kan ju ha haft en dålig dag eller att det helt enkelt har varit för svårt. Man kan inte vara alla till lags, men man vill ju gärna försöka.

Men nu ska jag försöka återvända till känslan vi hade direkt efter kursslut och jag ska sammanställa det som jag vill ta till mig av från utvärderingarna samt det som jag själv kom på under kursen. Sånt som vi gjorde bättre eller sämre än sist och musik som ska läggas till eller tas bort. Det är bara en dryg månad till nästa!

Vi hade innan haft en tanke på att passera Skultuna med Blender på hemväg men när vi körde förbi Skultunaavfarten precis lämpligt tjugo i sex hade ingen av oss kvar den tanken. Att hålla en endagskurs när man är ovan suger verkligen musten ur en. Innan vi fått mat i oss satt vi i bilen som två tomma skal och bara längtade efter soffan därhemma.

Jag längtade dessutom efter att kramas med min familj och jag hann hem strax innan Tove skulle sova. Hon pekade på mig med ett glatt leende och sa "mamma!" och jag tyckte hon hade blivit stor. Knasigt va!? Men hon var nybadad, nyklippt och hade nya kläder så hon såg så stor och redig ut. Skönt att vara hemma igen efter en fokuserad helg!

Inga kommentarer: