lördag 26 december 2009

Julafton i Ersboda

Julaftonen var en soft historia. Vi åt frukost när vi vaknat. Tove fick lite julmat och fick sen lägga sig för att sova middag. När hon somnat åt vi andra julbord tills vi alla rullade från bordet. Tove vaknade så småningom och det blev traditionsenlig Kalle Planka. Jag tog tillfället i akt att ta en tupplur.

Vi hade förberett Tove lite på att tomten skulle komma och jag vet inte hur mycket hon förstod av det. Innan Kalle var slut kom det till och med två tomtar och knackade på på baksidan. Tove tyckte först tomtarna var lite läskiga och första paketet vågade hon inte ta emot utan backade in i mig. Hon fick ta emot det i min famn. Sen tror jag hon fattade galoppen - att man fick paket! De andra paketen hon fick av tomtarna gick hon fram och hämtade (snappade åt sig) helt själv. Modig liten tjej!

När tomtarna gått och Tove tittat efter dem i fönstret delade vi ut resten av julklapparna och läste verser och öppnade enligt tradition. Många bra paket i år på alla fronter tror jag! Tove fick fina kläder och bra leksaker och verkade faktiskt uppskatta både och. Hon öppnade många paket själv. Tove berättade för oss att "Tomten kommer snart!" resten av kvällen.

Gröt och skinksmörgåsar till kvällsmat och Tove fick slumra in när hon inte orkade längre. Vi andra var också ganska trötta och spelade lite spel innan vi däckade på olika håll. En riktigt trevlig julafton! :-)

Tove inspekterar farmor och farfars gran
Tove vågade ta emot sitt andra paket från tomtarna alldeles själv!
Föräldrarna var också glada att det var jul!
Tove!

Inga kommentarer: