tisdag 15 september 2009

Tove på inskolning

Igår var Tove med sin pappa på förskolan mellan nio och två. De kör så kallad "aktiv inskolning" där en förälder är med i tre hela dagar och gör allt tillsammans med barnet och sedan är föräldern hemma standby några dagar. Tove tyckte förskolan var rolig. De var ute hela förmiddagen och hon kilade direkt iväg och lekte med allt som verkade roligt. Hon är ju inte det minsta blyg så utan tar för sig av livet.
Klockan elva var det lunch och hon åt bra. Sedan var det dags att sova. Det var lite värre. Hon var rastlös och hade svårt att slappna av och klättrade runt på Daniel och om han satte sig upp mot väggen satte hon sig också upp mot väggen. De andra barnen somnade nästan direkt på sina madrasser men Tove tog det en halvtimma för. Jag gissar att det går bättre bara om någon dag när hon inte är lika överstimulerad och när hon vet vad som gäller. På bilden nedan har hon somnat på tvären till slut och hon sov ungefär en timme vilket är betydligt kortare än hon brukar.
Efter sovstunden gick de hem igen i princip. Nedan är en bild på lekrummet som flera avdelningar delar på. Daniel tyckte rutschkanan på ribbstolen verkade lite farlig eftersom man måste kliva över från ribbstolen bredvid för att komma till kanan. Men tvååringarna klättrade upp där själva och åkte ner och jag gissar att Tove kommer göra det också alldeles snart.
En bra första dag var det för Tove och nu är de där igen. Ska bli intressant att se hur det går på torsdag när hon ska vara där utan pappa. Men det går nog bra. Igår kväll kom Elin ("E-i") och barnvaktade igen under vår träning. Tove visste att hon skulle komma (jag tror hon blev besviken när jag kom hem faktiskt, hon trodde ju att Elin skulle komma) och ville "buda" (busa). Hon visste att Elin är bra på att leka och verkade inte tycka det var jobbigt att vi åkte iväg. Hon somnade sen på väg ner till kudden sa Elin.

Inga kommentarer: