söndag 6 september 2009

Foxkurs = mission completed!

Nu är den över och förbi. "Vår" foxkurs. Jo, den var brors från början men nu är den faktiskt vår. Jag har inte haft så mycket tid att tänka på den sen det blev klart att jag skulle vara med, det har vart liiite mycket annat i görningen, och det kanske har varit bara bra. Jag har inte varit så nervös, jag skulle ju trots allt "bara" vara sidekick. Men jag har ju ett visst intresse av att veta vad jag håller på med så vi strukturerade ändå upp kursen tillsammans.

Bakgrundsstoryn är denna: Kursen, som skulle premiärköras i våras på en av klubbarna blev inställd pga för få anmälda. Jag råkar ha kontakt med Dancefever med jämna mellanrum och vi pratade om detta innan semestern. Dancefever nappade direkt på att ha bror som kursledare eftersom de inte haft nån foxkurs dittills och de ville ha nåt som ingen annan haft. Eftersom kursen fanns, planerad och klar, men utan arrangör så passade det perfekt. Hos Dancefever har kursen haft jättestor efterfrågan och lika många till hade velat vara med men inte kunnat eller anmält sig för sent. Kursen var full med 25 par.
Våra kursdeltagare under de första skälvande minuterna

Fem timmars kurs med en timmes lunchpaus och ett kort fikabrejk senare åkte vi hemåt, trötta men nöjda. Allt fungerade väldigt bra. Vi höll tiderna perfekt, bror kom ihåg vad han skulle säga, vi samarbetade på ett finfint sätt, deltagarna var duktiga, det verkade vara lagom svårt och de verkade ha roligt mitt i allt som de skulle tänka på.

När vi läste utvärderingarna efteråt kände man att det svåraste med en sån här kurs är nästan att annonsera ut den. Att få folk att förstå exakt vad de har att förvänta sig, vad de själva förväntas ha för förkunskaper, självinsikt hos deltagarna om deras egen dansnivå etc. Alla verkade vara nöjda med oss och undervisningen i sig men några hade förväntat sig en "mer avancerad nivå" (exakt vad det är döljs ännu i dunkel) och för några var det för svårt. Någon ville ha mer "dirty fox". Jahapp, det finns ju andra kurser för det...

Vi kände att de flesta ändå var nöjda och fick med sig några nya saker hem i foxryggsäcken och de som vi kunde se höll runt den nivå vi försökt vända oss till förstod nog bäst vårt upplägg och såg till att få ut något från varje övning. För att lära sig något avancerat måste man alltid börja från början. Ju högre nivå på dansen, ju mer grunder. Det vet alla som t ex tränar bugg.

Våra kursdeltagare har äntligen fått dansa med tät fattning

Jag hade en riktigt glad dag och min enda stora önskan till en ev ny kurs är två fungerande headset. Jag saknade mycket att inte kunna säga det jag kom på. Det blev till att sufflera bror en hel del med mina repliker. Bara när vi stod i mitten med allas fokus på oss kunde jag göra mig hörd. Med eget headset skulle jag kunna gett mer, framförallt till tjejerna, och dessutom avlastat bror en hel del med allt det praktiska, byten och sånt, som jag ändå höll reda på. Brors set glappade emellanåt och det var irriterande då delar av instruktionerna ibland försvann.

Dancefever fixade alla praktiska detaljer runt omkring och det flöt bara fint. De hade också fått bra feedback från deltagare under dagen. Kul! Nu blir det till att summera vad vi lärde oss av det här. Vad som var bra och vad som behöver tänkas på till nästa gång. Idéerna kommer till en vartefter kursdagen sjunker in.

"Sista dansen", myspys och dämpad belysning som belöning för allt slit

När vi kom hem var det som att det inte ens hänt. Som att kliva ur ett vakuum. Först åt man frukost, sen tittade man på VM-kvalmatch på kvällen och däremellan hade väl inte direkt nåt speciellt hänt. Eller? Väldigt surrealistiskt. Men vi har ju kort och filmer som bevis och mer kommer komma ut på Dancefever.se så småningom.

Jag får tacka alla som gjorde oss sällskap och bror och Dancefever för gott samarbete. Jag ser då fram emot en ny kurs om det blir någon! :-)

2 kommentarer:

Ivar sa...

Hej Frida,

Ett varmt tack till dig och Emil för den trevliga foxkursen i lördags. Bra spännvidd på innehållet och kul med betoning på "klassisk " stil nu när det är så lätt att förfalla åt dirtyhållet...;-). En fortsättning emotses så småningom, när de något svåra fotvariationerna sitter lite bättre...

Ravi

Frida sa...

"Förfalla åt dirtyhållet" hihihi. Ja, så sant som det är sagt. Bra hållning och tydlig förning kan aldrig nog betonas tycker vi! Kul att du var med och att du är nöjd med innehållet i kursen. :-)