fredag 4 september 2009

En kväll i studion

Igår var den stora inspelningsdagen. Studion, som är en hemmastudio hos en av Sarek-tjejerna ligger väldigt nära övninslokalen. Smidigt. Igår var det vi tjejer som skulle spelas in. Själva studion där man stod och sjöng var ungefär lika stor som en skokartong och när man blev instängd där blev det ganska snabbt varmt och syrefattigt. Men allt för konsten.

Sopranerna fick börja och först var vi alla fyra samtidigt. Det visade sig inte fungera något vidare. Det var betydligt svårare än jag trott att höra vad man gjorde. I lurarna hade man både musiken samt alla fyras röster och det var knepigt att känna vad man själv höll på med. Efter ett tag kom de fram till att det gick bättre om vi sjöng två och två. En första- och en andrasopran. Det var betydligt lättare att ha två röster mindre att förvirras av även fast man måste vara ännu lite stabilare på sin egen stämma när man nu var ensam.
Mina soprankollegor står redo


I rummet utanför där man kunde sitta och lyssna hörde man bara bakgrunden svagt och rösterna som spelades in väldigt tydligt. Otroligt avslöjande! Allt hördes, minsta lilla darr, felandning eller osäkerhet. Nedan på bilden sitter studiokillen och vår körledare Karin och följer inspelningen på varsitt sätt.

Altar in action


Det var väldigt kul i vilket fall som helst och jag verkade inte göra bort mig den här gången heller. Körledaren hade lite korrigeringar här och var men det gällde aldrig mig så det var ju skönt. Vi hann bara med två låtar av tre innan timmen var slagen så vi kanske kommer spela in sista låten om två veckor. Nästa vecka är det ju killarnas tur. Jag missade att ta ett kort på mig själv, jag var ju ovanligt tjusig i de där lurarna, men nu har jag ju en chans till. :)

Inga kommentarer: