torsdag 1 mars 2012

Sportlovsonsdag med bad och brev

Som sagt, det är sportlov och Tove är hemma hela dagarna. I alla fall i går och idag. Igår promenerade vi direkt från dagis (där vi lämnade av Måns) till badhuset. Där var vi ungefär en timme och plaskade i plaskbassängen, busade i den lilla varma och satt och myste i bubbelpoolen. Inte så dumt alls. Tove gillar verkligen att bada och det känns som att hon borde kunna lära sig simma redan i sommar. Ska undersöka den saken.

När man badar får man en "nyckel" som är ett band med en plastplupp på. Den håller man mot valfritt skåp så det låser sig och låser upp sig när man vill gå hem. Jag fick en känsla av att även om det visserligen ju var roligt att bada så var ändå höjdpunkten med hela badhusvistelsen att få ta emot bandet av personalen i kassan, låsa, låsa upp och sedan lämna tillbaka bandet när vi skulle gå.

Första gången jag badade med henne så tyckte hon duscharna var läskiga så jag fick ha henne i famnen. En nakenfis höll en annan liten och hal nakenfis alltså. Men nu gick det bra att duscha och efter badet ville hon till och med ha en egen dusch. Stora framsteg. :-) Allt blir ju liksom lite lättare ju mer de klarar av och vågar själva.
Söta syskon

Efter badet gick vi och köpte kalassaker. Tove fyller snart fyra år och ska få ha sitt första riktiga kalas. Några kalas har hon själv varit på redan så hon vet precis vad det innebär. Vi har inte alls tagit itu med detta i god tid utan panikringde runt till berörda familjer och kollade om de kunde komma innan vi ens berättade om planerna för Tove.

Alla kunde. Det är kanske för att de inte är så många. Jag har ju fått lära mig nu att "lika många gäster som år man fyller" är lagom. En utmärkt regel. Tove fyller fyra och skulle då kunna bjuda fyra kompisar. Nu har vi bjudit tre men med tre småsyskon som kommer på köpet kan de bli sju ändå.

När väl Tove fattat vad som var på gång var hon nästan okommunicerbar. Vi skrev korten innan hon skulle sova och vi skulle lägga dem i kompisarnas brevlådor på hemväg från Måns. (Fördelen med att bo i tätort!) Tove skulle absolut ha breven med sig upp i sitt rum och lade dem på byrån. "Du får påminna mig mamma så att jag inte glömmer dem!!" Jo, stor risk...
Vi skriver inbjudningskort

När det var dags att hämta Måns fick jag väcka Tove som sov djupt. När jag väl fick liv i henne satte hon sig rakt upp och sa "JaförnuskavihämtaMånsochjagvetvarbrevenliggerdeliggerpåbyrånochdeskavidelautnu!" Sen hämtade vi Måns och delade ut breven och så lade sig lugnet för ett tag. På eftermiddagen bakade vi först muffins till dagens fikabesök och sen kom grannen I över och sen lekte de alla tre på övervåningen i över en timme medan jag bakade mer och lagade mat. Perfekt.

Kvällen bestod av umgänge framför en mycket underhållande fotbollsmatch. :-)

Inga kommentarer: