måndag 26 mars 2012

Hektisk kalashelg

Den här helgen gick verkligen tokfort. På lördagen upptäckte vi att alla Toves skor var för små och mer lagom till Måns. Plötsligt är det ju vår mer på riktigt och det kändes akut att hon skulle ha något annat än vinterkängor. På eftermiddagen blev det alltså en tur till Väsby och allmänt shoppande. Sneakers, lekgympaskor och gummistövlar till Tove. Strumpor och vantar till båda barnen och lite NY-fynd till de vuxna. Gott fika på hyllan som sig bör.
Tove smaskar muffins "med godis på!"

På kvällen när barnen somnat röjde vi hemmet för kalas. Städade bort alla kvarvarande byggrejor från Måns nya rum och la ut en hoppmadrass och massa kuddar så barnen kunde leka där. När vi väl var klara var det fotbollskväll. Gott! ;-) Kvällen blev ganska tidig då vi ju upptäckt att klockan skulle ställas om. Alltså började kalaset en timme för tidigt, halv nio vintertid!

På söndagen hann man knappt stiga upp och få i sig frukost förrän det var dags och kalasgästerna kom, nyvakna. På sätt och vis var det tur att det var ett förmiddagskalas då Tove knappast skulle orka vänta till eftermiddagen. Fyra stora och tre lite mindre barn lekte glatt fram till fikat och sedan blev det glass med strössel och varsitt rån. Hallonmuffins fanns också. Både Tove och Måns fick ljus att blåsa ut i sin glass eftersom Måns också hunnit fylla år. Sen lektes det ordentligt igen, fiskades fiskdamm, och sedan var kalaset slut. Alla barn var rejält trötta och det var inte så jättesvårt att söva de små när väl lugnet lagt sig.
Snart är det kalaaaas!
Alla kalasgästerna följer fiskandet med spänning!Kalastjejerna Tove, Ella, (Isa-)Bella och Isabell
Bus i Toves säng

När barnen sov passade vi på att kika på ett grannhus som hade visning. Det som är roligt med det huset är att allt är original från 1976. Golvmattor, tapeter och inte minst planlösningen. Kul att se hur det faktiskt såg ut när husen byggdes en gång i tiden.

Sen var det snart dags att lyfta barnen ur sängarna och stoppa in dem yrvakna i bilen. Vi var bortbjudna till D&B på eftermiddagen. det var längesen vi sågs så det var ju ett himla trevligt initiativ! Vi blev bjudna på mat och fika och var ute och lekte däremellan. D och jag är i ganska lika situation just nu så vi hade en hel del att prata om. Tiden gick jättefort och när vi väl kom hem var det snart välling- och sängdags.

Jag uppdaterade läget med E i telefon innan det var dags även för mig att försöka sova. Det skulle gå dåligt visade det sig, men jag försökte i alla fall. Vardagen kröp sig på där mitt i natten. Onödigt. Det kommer ju säkert ändå inte hända ett dugg i dag.

Inga kommentarer: