torsdag 1 mars 2012

Sportlovstorsdag med shopping och fika

I morse, efter att vi lämnat Måns, begav vi oss mot Arninge för lite shopping. Vi var där innan butikerna öppnade så vi började med att handla massa mat. Sen var det kalasklänning till Tove, randig pyjamas enligt önskan och en mössa till Måns som stod på inköpslistan. Vi hittade allt vi skulle och Tove valde ut en mössa med barbabarn till Måns.

Andra ärendet var tapetbutiken men då var Tove redan hungrig. Det fick bli ett hamburgerstopp. Vi äter det sällan, oftast blir det på hemväg från flyget, och Tove tycker det både är väldigt gott och spännande. Maten gick ner i oss båda. Man blir hungrig av att titta i affärer. Och det var nog rätt val att äta innan tapeterna.
Mat och ballonger som man fick ta hem

Väl i tapetbutiken visade jag Tove lekhörnet som jag spanat in senast och hon blev som uppslukad av det som fanns där. Hade inte tid knappt att få veta var jag skulle ta vägen. Jag kunde titta ganska länge innan hon ens kom och kollade var jag var. Ett smart drag av affären!! Till slut kom Tove och sa att hon var trött och när hon låg på mattan nedanför alla mapparna insåg jag att det var dags att vända hem.

Det blev en snabbläggning av Tove då klockan var väldigt mycket. Hon hann i alla fall sova nästan en timma innan det var dags för oss att hämta Måns. Vi väntade ju på gäster så vi skyndade oss lite. När vi väl var hemma igen var gästerna ganska sena så den panikstädning jag gjort innan hade inte behövt vara lika bråttom.
Måns provar nya mössan...

När väl gästerna kom, A med E&L, så blev det fika i uterummet och sen försvann nästan alla barn iväg på lek och vi pratade strunt i ett par timmar innan Daniel kom hem och det var dags att skingras inför middag. Trevligt med besök och barnen var hyfsat trötta när det nu var dags att sova för natten.
Nya glajer inför våren

Nu har Daniel åkt på dans och jag ska försöka få nåt mer vettigt gjort här hemma. Jag har i alla fall bestämt tapet nu. Känns grymt bra! Nu återstår det bara att se hur fort vi kan få den och sådär. Men fint värre kommer det bli! :-)

Inga kommentarer: