onsdag 7 mars 2012

Onsdagsös

Inskrivning hos Arbetsförmedlingen, vilket skämt! Dels fanns de uppgifter jag skrivit in i förväg inte kvar, fick sitta där på min dyrbara målningstid och knappa in allt igen. Sen fick jag prata med en snubbe som konstaterade att jag enligt datasystemet "bör ha goda chanser till jobb". Sen ska nån höra av sig för en handlingsplan. Jo, tjena! Till vilken nytta?!? Men nu har i alla fall Försäkringskassan fått sitt hoppas jag.

Den här morgonen rivstartade och jag förberedde dagens projekt, målning av nedre trappan, redan innan lämningen på dagis. Jag skurade trappan från svart till vit. Sen lämnade jag barn, gick hem och och lackade första lagret medan jag väntade på att förmedlingen skulle öppna. Sen var jag där, handlade, (kollade på skor men inget köp), och sen hem och lacka lager nummer två innan lunchen som nu är äten. Jag hann inte måla något då lacket andra gången tar betydligt längre tid på sig att torka. Men jag hann uppdatera senaste veckornas händelser med E samt diskuterat tider med en rekryterare undertiden som jag gjort allt annat. Idag kan man inte beskylla mig för att vara lat.

Nu är det torktid, alltså dags för kaffe på maten. Man kan lätt tro att målningen aldrig tar slut. Men nånstans där borta i slutet av tunneln så blir det klart. Jag börjar plötsligt ana ett litet ljus! Härligt! Kollar också på Blocket efter möbler till Måns rum. Det vore ju tråkigt när han nu väl får eget rum om han fick sova på golvet, ha kläderna i en snygg hög vid väggen och bara ha persiennsnörena att leka med.

Inga kommentarer: