lördag 3 mars 2012

Date i Hallunda

Jag förutspådde en chansningskväll och en sådan det blev. Inte lika mycket folk som sist naturligtvis och ganska glest i utbudet. Jag började med att dansa första dansen. Alltid nåt. Sen höll jag mig på golvet genom att både bli uppbjuden och bjuda upp sällandansade. Uppbjudningarna bestod mestadels av nya förmågor (karlar blandat med diverse kufiska figurer) och jag fick ju motion i alla fall.

Man undrar ju ibland hur man ska ro hem ens två låtar. Jag har ju sällan problem med att följa men ibland ser killarna så mysko ut eller håller på med så märkliga rörelser eller minspel att man inte riktigt vet var man ska titta eller hur man ska förhålla sig. Jag brukar försöka le och tänka att snart är det i alla fall över....

Efter någon timme dök äntligen lite äkta danskraft upp i form av toppdans. Nöjet var åtminstone på min sida! Danskvalitet är icke att underskatta. Med lite bra dans i kroppen innan paus och trevligt sällskap av densamma, med vänner, i paus var det i värt att vara kvar i alla fall en liten stund till efter löfte om ytterligare en dans.

Jag blev lite stående efter paus och det är ju alltid irriterande men med några sista danser avklarade så åkte jag hemåt vid elva. Ändå ganska nöjd med kvällen. Men sova är ju också en trevlig sysselsättning.

Date? Jag tyckte de var bättre än senast. Repertoaren är fortfarande väldigt poppig, rolig på sitt sätt, men saknar lite shuffle att skoja i buggen. Men framförallt lät de bättre som helhet och soundet var tajtare och på det hela mer lyssningsbart. Det kan bli fler danser till dem, men gärna med lite fler av de mina som sällskap!

Inga kommentarer: