måndag 17 augusti 2009

Tant eller pingla, en åldersfråga?

Jag och mitt resesällskap pratade ålder på väg hem från Barva. Om åldern har nån betydelse för dansen. Jag bjuder knappast upp killar som ser ut att vara runt tjugo. Då känner jag mig som en tant. "Vill du dansa med tant? Jag lovar att ta hand om dig...grrrrr..." Ja, ni fattar.

Däremot har jag inga som helst problem att bjuda upp killar som är äldre och det är snarare regel än undantag. (B35Aarna är riktigt säkra kort! ;) ) Jag kanske sällan sträcker mig över femtio, men det har snarare med tillgången på bra moderndansare i den åldern att göra. Kanske är det lättare med äldre för att de istället borde vara tacksamma att dansa med en ung söt pingla som jag. Ok, jag var ironisk, men det har säkert nåt med den sociala normen i allmänhet att göra.

Han, som är ett antal år yngre än mig menade på att han gärna dansar med äldre tjejer. "Så länge de inte börjar kladda för mycket är det helt ok." Och han sa att bästa dansen senast var med en tjej som var trettiosex och det var så bra så att han var tvungen att bjuda upp henne till sista. Skönt att höra, även fast han verkade tycka att hon var rejält gammal egentligen. Haha.

Faktum är att mina bästa danser i onsdags kväll var med två killar som det skiljer nästan tjugo år på. Trevligt för mig tycker jag! :-P

1 kommentar:

Puman sa...

Visst är det lustigt det där... en av mina mest minnesvärda danser från Highlights spelning på Hög nyligen togs ihop med en kille som jag tror knappt börjat högstadiet än - men han fick bjuda upp. Fascinerande, hur feg man är, men hur kul man kan ha när man vågar bryta sociala normer... Ungefär som med tjejfox ;-)