måndag 31 augusti 2009

Inomhuspremiären på Yesterday

Så var det höst. Yesterday slog upp sina portar för premiären och Zlips stod på scenen enligt gammal fin tradition. De riktiga dansskorna, som legat på hyllan sen Öland, fick smaka på trät igen. Jag hade fått för mig att det inte skulle bli så varmt (hur tänkte jag???) och hade valt en outfit som egentligen inte tål så mycket svett inifrån. Tack och lov finns det högeffektiva blåstorkare inne på damernas så grejerna stannade på plats! *phu*

Jag och Daniel kom strax efter att det börjat. Det var mindre folk än väntat, i princip jämna par tror jag och ett spännande smörgåsbord av bra dansare att välja på. :) Vi dansade första danserna och ett par till tillsammans, det var så himla länge sen sist, och sen blev det till att ge sig ut på jakt. Några heta byten fanns på plats som jag bara var tvungen att lägga ner (bildligt talat).

Jag hade inte så höga förväntningar på den här kvällen eftersom jag varit så himla bortskämd sista tiden. Så mycket toppdans liksom serverad de senaste danskvällarna. Men här fanns ju chansen att avverka favorit efter favorit. Precis i början dristade jag mig till att bjuda upp en ung kille jag inte sett förut. Foxen var väl ok, fast han höll inte i alls med vänsterarmen och det tycker jag är så trist. Liksom lite noncahalant och helt värdelöst ur följasynpunkt. Håll i mig!!! har man lust att skrika. Buggen var riktigt rolig som plåster på såren.

Två toppar fanns på plats som jag så småningom jagade rätt på i rad. Första killen riktigt bad att få bugga de snabba eftersom han bara fått foxa hela kvällen (så där kan det vara om man är grym på snabbfox..). Självklart buggade jag gärna, han är ju grym på det också. Hur kul som helst! Andra killen blev det ett par riktigt smaskiga foxar med (ett par av de på tok för få Fridafox som spelades under kvällen!), sen blev det paus så då fick man anledning att återkomma. :)

Efter paus begav jag mig på Pumajakt. Vi har inte setts och dansat på jag vet inte hur länge så det vore väl f-n om det inte skulle bli av nu när vi hade chansen. Men ibland blir det lustiga huggsexor på dansgolvet. Råttan-på-repet-principen. Jag hade precis dansat färdigt med Daniel. Innan jag visste ordet av kastade han och en tjej sig över varann och jag försökte pricka Puman som prickade en annan kille samtidigt. Man kan bara skratta. Uppbjudningshetsen blir liksom så påtaglig när man står mitt i skottelden.

Lämpligt nog fanns min andra toppdans att inkassera precis bredvid istället och det var ju grym tajming på snabba låtar där! Han såg till att skaffa oss eget utrymme och så röjde vi i två grymma låtar! *Whohooo* Tyvärr var följande "lugna" inte direkt nåt för oss att foxa till men man kan tydligen inte få allt.

Jag satt lite under kvällen och blev uppbjuden så jag hamnade i ofas. I början går det bra, då byter folk ungefär lika mycket mellan danserna, men efter paus är det totalt värdelöst att hamna i ofas som tjej. Nästan ingen kille kommer loss och det blir till att vänta och sikta. Nu gjorde det inte så jättemycket just igår. Men om jag inte suttit nåt hade jag kanske hunnit med några fler killar.

Zlips spelar bättre nu än de gjorde ett tag tycker jag. Men helt nöjd är jag inte. Får få fox á la mys, dvs utan "tunggung" i. Och för mycket i samma stil så det blir ganska lika dans i halvtempo hela tiden. Och så missade jag om de sa vem som kommer ersätta Melissa under DBK. Nån som vet?

Kvällen gick faktiskt tokfort. Särskilt efter paus. Jag kastade mig med ett rytande över en intet ont anandes Puma till slut och vi hann precis dansa de fyra sista innan sista. Nån slags tur kanske man kan kalla det. Och jag förstår precis varför killar inte vill dansa fox med andra killar: Tjejer är ju så mycket mjuuuukare!! (Så då kan ju ni killar fundera på hur en tjejfox är - nåt ni aldrig kommer få uppleva! ;)

Sista och extranummerna dansade jag och Daniel för en gång skull. Mysigt och roligt. Sista extranumret som var nån foxig á cappella som jag inte minns namnet på nu passade oss perfekt och Daniel dansade sin, enligt mig, roligaste fox. Härligt att få en sån avslutning! :)

Kanske kompletterar med nån bild här sen om nån blev bra..

2 kommentarer:

Puman sa...

Hehe, varför gå med onda aningar när man blir attackerad av en Frida? ;-) Det är ju typ det finaste man kan lyckas med i socialdansens virvlar! Tack gulle du för att du var bättre än jag på att hitta mig (dig) :-P och för en riktigt toppklassig dans! Tänk vilken tur att vi hann! Ser fram emot nästa dans redan!
KRAM

Puman sa...

Min A tycker att killarna kan äta mer "fluff" för att få en mjukare upplevelse i dansen. Intressant teori... :-)
KRAM