fredag 7 augusti 2009

Årets sista kväll på Hågelby

Väldigt synd men det är sant. Det blev en tidig avslutning för mig i år eftersom körsjungeriet börjar nästa torsdag. Det började med att jag var sen. Jag som hatar att vara sen. Det berodde först på en bil som var tom på bensin och sen en tankomat som också var tom på bensin så jag fick åka en omväg till en annan innan jag kunde gasa på. Jag blir så lätt stressad av sånt men så tänkte jag att "men skärpning, du gillar ju inte ens Jannez, och framförallt inte deras fyra första låtar!" Väl framme så var det lång kö in (publikrekord för säsongen med dryga 700 pers.), men till slut så var jag där.

Hågelby och Jannez. Det är alltid härligt med Hågelby. Men det är alltid knepigt när det är Jannez. De allra flesta som jag brukar dansa med håller sig hemma då och det brukar vara svårt att hitta riktigt bra dans. Så även den här kvällen. Det var glest mellan de kända guldkornen. Nu hade jag sonderat terrängen lite i förväg så jag visste att jag hade några riktigt bra danser att se fram emot. Det är ju som vanligt ingen annan som kommer se till att jag får en trevlig kväll så då är det lika bra att göra det själv right? Och fråga kan man alltid, eller hur var det nu? ;)

Kvällen blev riktigt trevlig. Jag dansade mycket och satt lite och lite gammtjo hanns också med. :) Några roliga killar var på plats men det blev väldigt varierad dans. En helt galen snabbfox där jag fick flyga flera gånger! :-O. En kille jag träffat på några gånger tidigare letade upp mig och bjöd upp, väldigt bra och lugn dans. Det är så trevligt att bli uppbjuden! Det hände faktiskt FYRA gånger under kvällen och det är ju extremt ovanligt och väldigt roligt! Jag blev bland annat uppbjuden till lite pausdans. De spelade bitvis väldigt bra musik i paus så jag fick lite bonusös när det fanns plats på golvet och vi fortsatte med första efter paus. Tack! (Tillbakabjudningar är ju extra välkomna så man i alla fall slipper känna sig som den stalker man kanske är...)

Kvällen var en riktig augustipärla med värme ända in på natten och mörker utanför dansbanan som lystes upp fint av lamporna. Tiden rann iväg ganska fort i andra halvlek. Jannez blandade som vanligt riktigt bra låtar med skräp och just som man myst färdigt första foxlåten kommer nån riktig skitlåt så man inte ens kan vara seriös. Jag kunde inte ens låta bli att lägga mig i förningen och sätta min egen fantastiska musikanpassning i foxen där några gånger, haha, och det är ganska ovanligt faktiskt, åtminstone när jag dansar med toppfavoriter.

Avslutningen på kvällen blev just så bra som jag hoppats med übermysiga fox och fullt-ös-iga extranummer. Att se den dansglädjen i killens ögon gör mig alltid lika glad och får mig att vilja ge tillbaka så att han ska få en lika positiv upplevelse av dansen som jag. Jag hoppas att jag lyckades. :)

Tack för en jättemysig sista kväll på Hågelby!

3 kommentarer:

Malin sa...

Hann ju knappt säga hej men det brukar ju betyda att kvällarna är bra! :-)

Anonym sa...

Visst var det bra! Trodde att jag skulle hinna byta ett par ord med dig, men icke. En gammal favorit dök upp, ska rekommendera er för varandra om han hittar ut igen. Gissar att det är en karl helt i din smak. Tänkte rapportera om en bra bild på dig och C på Jannez hemsida.. Man kan ana viss attityd! (min favorit och jag ett par bilder innan er på nämnd hemsida.)

Ses torsdag?

Kram
Li

Frida sa...

Vi hann ju vinka lite i alla fall! Ja, den där bilden har jag redan skrattat åt. Jag visste inte alls att den togs men det gjorde tydligen han, hahaha.

Jag ska spana in den där karln vid tillfälle, hoppas jag känner igen honom! :-P

Blir det dans blir det Barva i morgon för mig men därom vet vi ännu icke. Torsdagarna är körda framöver.

KRAM