torsdag 20 augusti 2009

Han har gjort det igen..!?

DM, Passion... ja ni som är medlemmar har ju sett det mesta vid det här laget. För någon vecka råkade jag ut igen. Eller gjorde jag det? Är det nån som fattar vad karln egentligen menar? Hjälp mig gärna att tolka det här svamlet: (Kommentar från bloggen "Klubben för inbördes beundran 2009" som alltså INTE jag har skrivit...)

Hur man uppfattar en artikels innehåll är upp till va o en. ser ditt inläggs första halva passar min smak bra. sen en annan i den här tråden har skrivit tidigare typ "vågar vägra dansmafia" i sin blogg. nu hyllar artikeln?? sen säger du ni har två roller "privat" och "offentlig", gränsen är väl inte så tydligt; vad ska man tro den rubriken:
"Frida - med officiell rätt att tycka" jag tycker inte jag baktalar henne här, och sen "Mälarsalen – ett nödvändigt ont? " "Hågelbyparken satsar stort i sommar!" vilken sits ni är på, är hur tydligt som helst...jag lämnade DM förr, varför kom jag tillbaka? ju, jag kunde inte utgå att DM har en hel del inflytande på socialdans i Sverige, och några "privata" vill påverka folk dansar på ett sätt jag tycker är galen/avskyvärde, ville de babbla "bullskit", sätter jag, jag har haft bredaste "dansträning" än de flesta här, på ett frågetecken, svarar med mina "bullskit" förhoppningsvis några läsare kan tänka efter...det här med "KFIB" är inget för mig.. ;)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, men är det någon som någonsin begriper vad han är ute efter? Försöker ibland förgäves förstå tonen.. är han arg, konstruktiv, negativ, glad, förvånad, förhoppningsfull?

Eller har vi bara inte hittat koden för i vilken ordning orden ska läsas? Kan ingen berätta för honom att han inte gör sig förstådd?

Li

AnnaG sa...

Han svamlar som vanligt! Tror inte det går att tolka! ;) I alla fall ingen idé att försöka!
Håller på dig! Fortsätt med dina bra och sakliga artiklar med känsla och tanke bakom! Sen är det ju så att det är dina och Elins inlägg som gör att det blir lite vett i debatterna!:)

En kram till dig!

Thomas A sa...

Tja, har verkligen försökt tolka texten. Slutsatsen blir, att jag troligen tolkat allting fel och galet, och att det är ingen idé att försöka tolka Passion. Passion (förlåt om du läser detta) har uppenbarligen så stora problem med språket att det inte går att avgöra vad han menar. Låt dig inte påverkas av vad passion skriver, Frida. Du skriver bra och vi gillar dig! Fortsätt så. Som svar på din fråga, tror jag egentligen inte att du råkade ut denna gång. Men jag fattar inte varför han rabblade upp artiklarna som du skrivit.

Det var faktiskt roligt att försöka tolka texten. För er som orkar läsa så följer min tolkning nedanför.

Kram
---------------------------------

- "jag tycker inte jag baktalar henne här": Ingen aning om han refererar till detta omnämnande, eller hänvisar till tidigare inlägg. Antagligen till ett tidigare påhopp i en annan tråd. Men det är inte lätt att veta.

- "vilken sits ni är på, är hur tydligt som helst": Skulle jag gärna vilja veta själv, för jag tyckte artiklarna var bra och objektivt skrivna!

- "vill påverka folk dansar på ett sätt jag tycker är galen/avskyvärde": Tolkar jag som att han tycker att de som skriver på dansmaffian försöker influera dansen i en riktning han tycker är avskyvärd. Vilket borde betyda att han själv tycker att han dansar avskyvärt... :P Har någon sett karln dansa?

- "sätter jag, ..., på ett frågetecken": Vill jag inte försöka tolka ens. :O

- "det här med 'KFIB' är inget för mig.. ;)": Först skriver passion att "klubben för inbördes beundran" inte är något för honom, men sedan lägger han på en ironisk smiley?! Betyder det att han är med i klubben ändå och bekräftar dess existens?

Mina råd till textskrivaren är:

- Använd punkt för att dela upp meningarna så de inte blir för långa, och börja gärna en ny mening med stor bokstav.

- Utgå aldrig från att läsaren förstår vad som refereras, speciellt om det var något som skrevs i en annan artikel för 3 veckor sedan.

- Använd korta och koncisa uttryck som håller sig till ämnet. Blanda inte texten genom att hoppa fram och tillbaka mellan ämnena.

- ...

Puman sa...

Aaahh, du vet Tony... Inte klara spraket särskilt bra... *ehrm* :-) Bry dig inte om vad han skriver, kanske kan han göra sig förstådd om man pratar med honom, men i skrift lyckas han tyvärr inte särskilt bra...
KRAM på dig, och förresten saknar jag dina krönikor!

Frida sa...

Hahaha, ja det är ju så. Man fattar inget. Krönikorna saknar jag också. När det lugnat sig på den privata fronten så hoppas jag inspirationen rinner till...

Anonym sa...

KAN det vara så att passion är sur för att Mälarsalen dragit in på danser och försöker skylla det på Din krönika ???
Din kritik var i högsta grad GRUNDAD och står inte bara för Dig utan för många av oss andra dansare (vilket jag tyckte framgick väldigt bra i din artikel).

I övrigt låter jag bli försöka tolka vad en viss person (inte DU)skriver - har gett upp.