måndag 1 november 2010

Umeåbesök

Precis som jag förutspått gick helgen i ilfart som om tiden liksom ville skynda sig fram till ny vecka. Med N&J här så hade vi en väldigt trevlig helg med mycket barnlek och mat, lite shopping och lunch hos E&M som söndagsavrundning.

Jag och Tove hämtade våra gäster i fredags eftermiddag medan Daniel och Måns lagade mat. När vi kom hem åt vi vår första höstmiddag i uterummet. Den första sedan det blivit sådär mysigt mörkt på kvällen så man måste tända alla ljusen. Mysigt! När barnen så småningom kommit till ro efter den första besöksuppståndelsen hann vi med ett kvällsparti Settlers i ett första försök att få J att fastna i spelträsket.

Lördagen hade en lugn förmiddag med promenad, lunch och middagslur innan vi åkte till vårt favoritcentrum och shoppade lite. Mest hägrade ännu ett besök i favoritbutiken och både Nina och jag fyndade lite. Sen blev det fika på hyllan och centrum som brukar vara så lugnt hade lite artistbesök för dagen, bland annat Torgny Melins som öste på precis när vi skulle konversera över varsin kaffe. De var inte bra nu heller.

Det blev lördagsmiddag i uterummet igen med fiskgryta och vitt vin. Smaskens! Morfar hade vid det laget också anslutit och bjöd på efterrättskaka. Den senare kvällen ägnades åt inspelat Idolprogram och allmänt slöande innan det var tack och godnatt.

Söndagsmorgonen var något rörig då nånting blivit knas med tidsomställningen. Tove och morfar var plötsligt uppe före tuppen och Tove hade sen svårt att komma till ro igen. Någon hade skrivit på FB att man skulle ägna en tanke åt alla småbarnsföräldrar som får sova en timme mindre i och med tidsomställningen. Jag tackar för omtanken. Även om Måns var duktig och sov i ett sträck till klockan sex....ja då var ju klockan plötsligt bara fem och allt var ännu mer åt pepparn än vanligt.

På söndagen var vi alltså bortbjudna på lunch hos E&M och det var jättekul att se hur de fått i ordning på de här två veckorna. Grymmans fint! Vi blev dessutom bjudna på smaskig mat med efterrätt och åkte hem så småningom både mätta och trötta. Eftermiddagen blev lugn utom för Nina som fick slutspurtsbusa med Tove men snart var det kväll och dags att skjutsa iväg gästerna dit de kom ifrån. Hejdå och tack för denna gång. Väldigt kul att ses!

Inga kommentarer: