tisdag 23 november 2010

Avslutning på lekgympan

Lördagen ägnades åt umgänge med och firande av morfar. Tove vaknade minst sagt på fel humör efter middagsluren och det tog säkert en timme och ett snögubbsbygge att vända henne rätt igen. Hon visade även upp sina färdigheter i tvåårstrots eller treårstrots eller vilket trots som helst. Helt otroligt är det i alla fall hur hon jobbar på att och lyckas manipulera sin omgivning till vansinne.

På söndagen var det min tur att gå upp. Jag var inte pigg. När Daniel klev upp några timmar senare var jag fortfarande hålögd. Som tur var lyckades jag sova nästan två timmar medan Tove och Daniel var på utflykt och Måns sov. Lagom till lunch var jag en ny människa.

På eftermiddagen var vi på avslutningen för Toves lekgympa. Det var en riktigt rolig tillställning med en helt enorm hinderbana, fika och diplom. Avslutningen var gemensam för alla tio barngrupperna i åldrarna två till tio år och de minsta barnen fick hjälp av en förälder runt banan. Jag blev otroligt imponerad av Toves oräddhet och styrka. Vissa moment kunde man ju hoppa över men inte Tove inte. Jag insåg att det är väldigt lätt att själv begränsa barnen helt i onödan. Nu känns det bra att jag anmält Tove till fortsatt gympande i vår för 3-4-åringar. :-)

Inga kommentarer: