söndag 7 november 2010

Goda grannar

Igår hade vi inte direkt något bestämt så vi bjöd in grannarna på middag som vi pratat om ett tag. De hade inte något bokat för kvällen utan blev glada över att slippa laga mat. Vi fick nya grannar för ungefär ett år sedan och det var perfect match kan man lugnt säga.

De är också fyra i familjen och alla fyra är så att säga lika gamla som oss fyra, sånär som att det skiljer ett år mellan oss mammor. Så när vi ses försvinner stora tjejerna iväg på egen vild lek, småbarnen sitter eller ålar och verkar nöjda i varandras sällskap och vi vuxna har mycket att prata om.

Det finns många fördelar med att vara bortbjudna vägg i vägg. Den bortbjudna familjen känner doften av middagen medan de fortfarande är hemma, det är enkelt att hämta barnstolar och annat som kan behöva kompletteras och det är verkligen krypavstånd hem när det är så dags.

Så fort vi fick klartecken att det skulle komma hade vi plötsligt massor att göra: städa, handla och laga mat, så det blev en väldig fart. En väldigt trevlig kväll blev det också, om än något stojig emellanåt när tjejerna for runt. Alla verkade mätta och nöjda på alla sätt när kvällen var till ända och det var dags för grannarna att knalla över till sig. Uterummet gör sig väldigt bra i novembermörkret!

Inga kommentarer: