tisdag 30 november 2010

Körövningar

Igår hade jag en äkta åka-hit-och-hit-dag. Morgonen börjar med att jag inser att det är elva minus uta och att bilen vi ska sätta oss i om en timme är iskall. Med betoning på is. Bilen står i garagelängan som är 170 meter bort. I huset finns jag och två små barn. Som snart kommer sättas ner i iskalla barnstolar. Om jag inte sätter in motor (och kupé-) värmaren. Hm. Jag sätter ner Måns i lekrummet, scannar golvet efter små farliga saker, säger åt Tove att rulla boll med Måns och att mamma snart är tillbaka. Sen springer jag.

Lite senare packar jag ihop mig, barn, extrakläder, vagn och barnmatstolar i den nu varma och sköna bilen och rullar iväg mot morfar. Jag kommer till och med ihåg att ta med mig motorvärmarsladden. Guldstjärna till mig. Sen var vi hos morfar. Vi fikade med lussebullar och efter lunchen gick morfar och Tove ut och åkte pulka och spark i all snö. Där var det nog en fyrtio centimeter, mycket mer än hos oss. Tove lärde sig sparka fram sparken själv samt sätta upp foten och åka nerför backen. Sen kunde hon vända sparken genom att ta lyfta medarna i bak och gå runt. Morfar är en bra snögubbe!
Måns och jag höll oss inne i stugvärmen när de andra härjade ute. Sen kom två rödrosiga in och gick raka vägen in i sovrummet och middagsluren var ett faktum. Måns sov också. Endast mamman var vaken och passade på att pyssla lite i köket.
Det är nu vi börjar närma oss hit-och-ditet. Vid halv fyra var middagen klar och jag åt den för att kunna åka klockan fyra. Tove sov fortfarande när jag åkte. In till Norrtälje bar det av (återigen i varm bil) mot körövningen inför Magnus Carlsson-konserten. Det tar en halvtimme in ungefär. Övningen gick ganska bra. Ungdomskör var ju kul för det är ungdomar i den. Jag insåg plötsligt att jag faktiskt blivit stor nu när vi under repet skulle ställa oss upp och sjunga och man hörde "stöööön - måste vi stååååå!??" och jag räknades in bland "damerna på bakre raden". Hahaha!

Efter en och en halv timmas rep bar det av tillbaka till skogen igen och fyrtio minuter senare (hamnade bakom en ¤%&# bil med sommardäck som körde femtio på åttioväg...) var jag tillbaka hos morfar. Allt hade gått bra. Båda barnen hade ätit bra och det var inga problem att jag var borta när Tove vaknade. I köket var det full fart med lek och musik och två trötta men glada barn. De verkade dock inse att de var trötta när jag kom och skulle bylsa på dem alla kläder för hemfärd. Sen åkte jag hem med alltihop igen. Då var jag ganska mör.

Nu behöver jag inte köra bil igen på ett tag känns det som.

Inga kommentarer: