lördag 20 november 2010

Doldisarnas afton

Jag hade en riktigt kul kväll på Yesterday i fredags. Jag kom i god tid, fick högst oväntat sällskap av bror, dansade en hel massa roliga danser och åkte hem sluter och nöjder.

Det var den korta versionen. Här är den långa:

Kvällen till ära hade jag ju privatchaufför (eftersom vår bil bokat in sig på långweekend på verkstad utan att fråga om lov) och vi anlände i lämplig tid så vi slapp kön som numera ringlar lång om man är för sen. Kön beror snarare på en ny tvungen kassamackapär än att det plötsligt är mer folk. Men det var ganska mycket folk och väldigt mycket okända ansikten plus återigen en del enbart tittande publik. Det måste vara positivt för branschen. Få av mina vanliga guldkorn dök upp till förmån för övriga kan man säga.

Jag tog mig ett eget bord och plötsligt får jag oväntat sällskap av bror som plötsligt och tillfälligt var i schtaan. (Eller just då snarare ute på en åker i Brottby.) Det var trevligt tycker jag. Kul att ses och hinna prata lite bara sådär helt plötsligt. Jag hittade mig en första dans trots att jag var sent ute på grund av snackandet och kom igång hyfsat. Dans nummer två blev jag dock sittande men tog chansen att spana in utbudet, det var ju så mycket okänt folk och då kan man sätta blicken på de ben som dansar förbi och se om det är några som passar ens egna. I dansstil alltså.

Kvällens överraskning var en duktig och rolig kille vars existens jag nästan glömt eftersom vi sågs senast på Öland förra sommaren. Och han fick inte ens en chans att komma undan då min ytterst effektiva tjejfoxpartner helt enkelt stannade honom och sa "Frida kommer stå exakt här om tre låtar, you better show up!" eller det var i alla fall innebörden. Hahaha. Han bjöd på bra dans och massa barnprat eftersom vi båda tydligen fått barn (igen för min del) sedan sist vi sågs.

Bror hjälpte mig faktiskt också ordentligt på traven till en uppbjudning. När vi dansade den sista av våra låtar så placerade han oss strategiskt efter ett annat par som vi helt enkelt sen bara kunde hugga varsin delikat halva av till nästa dans. Mycket praktiskt med förare som både ser till min och sin egen vinning, det tackar man för!

Under kvällen dansade jag med flera som jag bara dansar med ibland, men varje gång påminns jag om att det funkar riktigt bra och undrar varför vi inte dansar oftare. Fast det kanske är det som är tjusningen. En av killarna har haft en imponerande utveckling och när han bara börjar tro lite mer på att han kan det han gör kommer han bli grym! Han tillsammans med kvällens tf blev kvällens två toppdanser, utan minsta tvekan. :-)

Jag spanade in ett tre nya offer varav jag hann med att bjuda upp två. Den tredje släppte nog aldrig sin flickvän så det var anledningen till att han fick passera odansad. Båda de andra två tog jag över efter duktiga tjejer och det kan vara ett gott tecken. Men den första hade jag mest spanat in buggen och det blev bara en ryggböjarfox och den andra, nä också en besvikelse. Det såg ju så bra och mysigt ut men var ganska trist. Det är märkligt att man kan tycka och uppleva så olika.

Kvällen gick ganska fort, jag dansade i princip hela tiden och fortsatte så ända till slutet. Det kändes i fötterna att man fått sig en rejäl dos träning när kvällen var slut och mungiporna pekade rakt upp.

Blender levererade stabilt som alltid och de har så många bra foxlåtar och snabba låtar man blir glad av. De ligger nog faktiskt etta på topplistan nu sedan Shake har startat popband. Min enda lilla önskan är att de nu kunde få stryka några av signaturmelodierna typ "Du tänder alla ljus" från låtlistan.

Nu är det bara att vänta på nästa dans. :-)

1 kommentar:

Puman sa...

Haha, det är svårt att smita undan på direkta order, men jag tycker inte att han uppvisade varken tvivel eller skada (fick tag i honom senare för en favorit i repris) av att ha blivit kuppad av oss :)

Tack för toppendanser som vanligt, det är trevligt att ha en Frida som dyker på en när man som bäst behöver det. :D
KRAM