torsdag 18 november 2010

"Obekvärligt" och andra Tove-citat

Tove gillar inte sin overall. Inte regnjackan heller. När man ska ta på dem gnäller hon och säger "Jag vill inte ha den, det är obekvärligt!" Faktiskt är det en helt lysande sammanskrivning då man förstår precis hur illa det är.

---

I dag tog jag fram overallen igen eftersom det är lite snö ute:

Tove: "Jag vill inte ha den!"
Jag: "Jo, du måste ha overallen idag."
Tove: "Elin och Mattias har inte overall!"
Jag diskuterar glatt vidare: "Nä, för de kanske inte är ute och leker i snön..."

---

Jag var och hälsade på hos Elin häromdagen och på kvällen skulle jag berätta något för Daniel angående detta. Jag ville inte riktigt avslöja för Tove att jag varit där eftersom hon inte fått följa med:

Jag till D: "Idag när jag var eh...i K*** (där de bor) så blablabla..."
Tove (glatt): "K***! I K*** bor Elin och Mattias!"

---

Tove är duktig på siffror och bokstäver. Hon kan räkna till femton helt själv, säkert längre också om vi kommit på att lära ut mer... Hon kan också nästan alla bokstäver, i alla fall de stora, och stavar sig gärna igenom ord. Dock kan hon inte läsa ut orden vilket avslöjas tydligt ibland:

På väggen i trappan har vi massor av tavlor som morfar målat. En av mina favorittavlor sedan jag var liten står det "NYMÅLAT" på. Tove tittade upp mot tavlorna häromkvällen och började stava ordet, dock baklänges, hon kunde alla bokstäver sånär som på att hon blandade ihop Y med T. "T-A-L-Å-M-T-N" stavade Tove och svepte sedan med handen och läste ut "TAVLOR!"

Likadant har hon gjort när vi skrivit bokstäver tillsammans. "D-A-N-I-E-L....PAPPA!"

Inga kommentarer: