onsdag 15 juli 2009

Glittrande glad - fortsättningen

Ni kanske minns att jag blev så glad så glad precis före Öland. Ni närmaste blev ju förstås så nyfikna att telefonen gick varm på en gång så för er är ju det jag ska berätta nu inget nytt. Men för er andra ska jag nu avslöja vem som ringde. :)

Ni minns kanske att jag var och provsjöng för en ganska nystartad kör som leds av en av Sveriges bästa körledare som jag känner till sedan gammalt. Det var nervöst men det gick bra och jag fick stå i kö i väntan på eventuella avhopp. Då skulle jag kunna få chansen om körledaren ville ha just mig som ersättare, det var ju flera som hade provsjungit.

Ja, som ni förstår var det ju körledaren som ringde. Kören, som egentligen mer är en ensemble eftersom de bara är sexton stycken, ska hålla en konsert tillsammans med Sarek (Ni vet "Jag ska följa dig genom eld och vatten, ööööver land och haaav...") i höst. En av tjejerna i kören är nämligen även med i Sarek. Kören ska även vara med på tre låtar på Sareks nya skiva som spelas in nu. Nån slags folkpop kan man väl kalla det.

Eftersom en tjej i kören är med i Sarek saknas det en av två andrasopraner under detta projekt. Och den andrasopranen är nu jag!! :-D Ja, ni kan ju fatta att jag blev glad! Först och främst för att hon ringde just mig, att jag faktiskt duger, jag har ju i princip inte sjungit alls på tio år. Och dels för att det låter som ett jätteroligt projekt. Läskigt men roligt.

Jag har fått noterna på mejl och väntar på en skiva med musiken på de tre stycken som ska spelas in i studio. Jag har nämligen bara två övningar på mig att sätta dem innan inspelningen som är i slutet av augusti. Sedan är det till att vara med varje vecka och repa in resten till konserten i november. En riktig utmaning, precis som jag letade efter.

Det känns faktiskt också lite skönt att det är ett tidsbegränsat projekt. Då får jag chans att känna efter om det är något jag vill fortsätta med om chansen finns. Om det kommer ge mer energi än det kommer ta och det tror jag ju. :)

Tra-la-laaaaa!!!

2 kommentarer:

Puman sa...

Gud så kul! GRATTIS!!! Och varför skulle du inte duga? Hoppas att det blir en rolig resa med repetitioner och allt vad det är!
KRAM

ankan sa...

Grattis!! Så glad jag blir för din skull =)=)=) Sångliga kramar