söndag 5 juli 2009

Fredagkväll i stugbyn

Ikväll är det fredag och sista kvällen på Öland för i år. Daniel och Elin är uppe och dansar till Jannez som sedvanligt spelar sista kvällen på logen. I kväll är lugnaste kvällen hittills för mig i stugbyn, bara lite musik på håll och några grannar som sitter och pratar. Dags för en sammafattande blogg.

Den här veckan har gått så oerhört fort. Visst, det brukar gå fort men den här gången känns det ännu mer. Vi hann knappt packa upp så ska vi packa ihop. Jag tror det beror på att vi haft det så himla bra precis hela tiden. Vädret var kanon från början men har ändå blivit bättre för varje dag. Vi hade fullt upp fram till tisdag med diverse evenemang och har inte haft möjlighet att ha långtråkigt nån enda sekund. Alla i stugan har haft en bra och rolig vecka, dansmässigt kanske inte något extremt, men för övrigt kanon.

Tove verkar också ha stormtrivts här på Ölandsveckan. Även fast vi bor mitt i smeten har det varit lagom lugnt och Tove har sovit som en stock på nätterna och mitt på dagen, uttröttad efter all stimulans runt omkring. Hon charmar ju alla i sin väg och på stugraden finns fler som är barnkära som gärna ägnat lite tid åt henne emellanåt. Våra grannar vägg i vägg har verkligen fått chans att lära känna henne och eftersom vi bor granne med en proffsfotograf "PappaLassie" så har Tove också fått agera fotomodell under veckan vilket jag är så glad för. Jag ser fram emot att få korten så småningom. :)

Tove har hållit sig ganska bra runt oss och lekt eller pratat med stuggrannar men ibland har hon dragit iväg på långpromenader runt campingen så då har det bara varit att knata efter. Ibland har vi träffat på bekanta, lekkamrater, eller bara någon som vill bjuda sötnosen på en jordgubbe. Vi har varit noga med att hon måste ha skor på sig ute eftersom det kan finnas glas i gräset efter midsommar. (Under den här veckan krossas det faktiskt inte glas! *glad*) Det har varit sol hela veckan men det har hon klarat bra. Hon är lite solbränd i ansiktet och på händerna men hon har inte bränt sig även fast hon varit utomhus hela dagarna.

Det har gått över förväntan att bo tre i stugan plus Tove. I och med att hon sovit så bra i sin resesäng så har vi kunnat stöka på ganska mycket i stugan på nätterna och kunnat ha dörren öppen hela kvällen trots att det spelas musik och tjoas utanför. Flera har frågat hur vi gör på kvällarna och hur det går. Och trots att jag kan uppfattas som en total dansfanatiker så lider jag inte av att inte dansa varannan kväll. Det är ganska skönt att bara kunna ta det lugnt ett tag och bara göra något annat helt själv om man vill. Och när det väl är min danskväll så orkar jag med ordentligt.

Men nu är det slut för denna gång. Känns lite vemodigt. Det är så mysigt att vara här. Nu väntar en lång väntan på nästa Ölandsvecka. Då kommer vi "äga" stugan själva för första gången och även fast det inte är någon skillnad egentligen så är det ändå ganska skönt. Vi ses nästa år!!
Hela familjen trivs på Öland!

Inga kommentarer: