fredag 10 juli 2009

Besök från Kassjö

Nu har Norrlandsbesöket åter tagit mark i Umeå och jag har tid att skriva några rader igen. Det var Daniels moster Cissi med familj som var här några dagar. Cissi gillar inte att bli kallad moster eftersom hon och Daniel är lika gamla och ännu roligare blir det att hon också är Toves gammelmoster *hihi*. Familjen består även av Jonas och barnen Samuel och Matilda, 12 respektive 7 år.

Eftersom vädret var minst sagt varierat under dessa dagar var det till att ta dagen som den kom. Tisdagen tillbringade vi på Naturhistoriska. Det var jättelänge sen vi var där utställningarna gjorde ingen besviken. Lunchen i restaurangen var också jättegod. Familjen kollade även in en 3D-film på Cosmonova medan vi tog det lugnt en stund och fikade med Tove. Jag tror alla tyckte att det var en lyckad utflykt och vi åkte hem och grillade. När alla barn sov senare på kvällen invigde vi Cissi och Jonas i Settlers underbara värld och till vår stora glädje gillade de också spelet.
Onsdagen var den bästa dagen vädermässigt men vi vågade oss inte iväg på några längre utflykter eftersom himlen hotade med åska på båda håll. Vi roade oss ute i solen på diverse vis och det blev även en tur till utomhusbadet här i närheten på eftermiddagen. Tove och jag stannade hemma och softade eftersom hon redan premiärbadat i sin fina pool. Lagom till middagen löpte åskregnen av varandra och vi kunde knappt höra varandra i uterummet när det dundrade som mest på taket. Även den kvällen blev det Settlers med två partier på varann. KUL!
Torsdagen lovade heldagsregn och efter Samuels önskemål åkte vi iväg till Väsby Centrum och kikade i affärer. Alla lyckades med sin shopping och vi sammanstrålade för en god fika uppe på hyllan där jag trivs bäst. Jag handlade mest kläder och skor till Tove men även en minikjol åt mig själv blev det visst. Efter middag blev det en lugn kväll med lite ihoppackning och så inför hemresan morgonen efter.

Det var verkligen kanontrevliga dagar och trots att vi var sju personer gick det väldigt smidigt. Samuel och Matilda lekte med Tove och såg efter henne mest hela tiden så vi vuxna kunde umgås med varandra. Vi funderade återigen vad vi skulle gjort utan uterummet eftersom vi tillbringat en väldigt stor del av de senaste dagarna där. Det är trevligt att sitta därute och prata och spela spel och det är heller inga problem att få plats många och äta.

Jag tror att alla tyckte det var tre välutnyttjade semesterdagar och nu är det bara att se fram emot nästa gång vi ses!

Inga kommentarer: