onsdag 1 juli 2009

Måndag - Elins födelsedag

Under Elins födelsedag så var det späckat schema. Och inget hade med Elins födelsedag att göra. Klockan tolv hade Blender skivsläpp och bjöd på bål (färgad sprit) och sen blev det lite hejsanhoppsan uppe i logen med prisutlottning och nåt tjafs på scenen som jag ganska snart tröttnade på. Jag tog min skiva och gick hem igen.

Sen var det lunchtajm. Vi äter ungefär på vanliga tider, frukosten blir sen förstås, men eftersom Tove äter sin frukost tidigt så blir det lunch runt tolv och middag vid halv sex varje dag. Det är nog bra för oss också. Vi äter lunch när grannarna äter frukost. Nåja, efter lunch hade jag ett möte inbokat med foxkursgruppen från i våras. Det blev praktiskt nog utanför just vår stuga och vi samlades en femton pers i gräset och skulle diskutera lite från förra kursen och om nya kursen. Femton personer var förstås tio för många och jag drog mig ur efter en timma eftersom vi måste åka och handla.
Jag och Elin skulle handla till vårt mingel på tisdagen och åkte till Borgholm. (Jag drack inte av Blenders bål eftersom jag kom på att jag skulle köra om du undrar.) Vi susade iväg och fick gjort det vi skulle och sedan var det middag innan Pex and the Boys traditionella After beach-spelning mellan stugorna. Det är Perikles som kallar sig så när de leker coverband och det är ett jäkla drag minst sagt och väldigt mycket folk kommer och tittar, dricker och dansar. Vi har ju så fantastiskt väder och ni kan ju gissa hur det blir med vätskebalansen en sådan kväll... Jag hade läggning och Tove (med hörselkåpor) och jag var uppe och kikade lite innan det var dags att sova och sedan hann jag höra slutnumren. Det var ganska lagom.

Sen var det dags för dans och jag hade min första kväll hemma i stugan. Hade sett fram emot lite lugn i byn men det spelades musik på tre olika ställen och folk var kvar och festade både här och var. Jag stängde in mig en stund istället (man kan faktiskt få nog av frisk luft) och bloggade en stund. Eftersom det trots allt var Elins fördelsedag och vi inte firat henne mer än med lite skönsång vid middagsbordet så bakade jag också en kaka lagom till paus och dukade upp och tände ljus så att fika bordet stod klart när de kom ner.

Det var jättegott och mysigt och Elin blev glad och det var det viktigaste. Elin och hennes sällskap blev kvar vid fikabordet resten av kvällen medan Daniel gick upp och dansade igen, så vi satt sen och pratade till ett. Jag kände att det var lika bra att sova då eftersom jag skulle gå upp med Tove dagen efter. Jag somnade på stört tror jag och vaknade inte när de andra gick och lade sig vid olika tidpunkter. Skönt!

Inga kommentarer: